Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Mistresses S01-04: liefde, drama en vriendschap

  •  
01-02-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
Mistresses Poster
Dramaserie over de relaties van vier vriendinnen, met hoofdrollen voor Alyssa Milano en Yunjin Kim.
Foto credit: ABC
Mistresses werd in de zomer van 2013 op de Amerikaanse televisiezender ABC voor het eerst uitgezonden en telt vier seizoenen. Zoals veel series die tijdens de zomerstop van andere series worden uitgezonden, is Mistresses vooral escapisme waar je niet veel bij hoeft na te denken en is de serie niet fantastisch goed. Wel maken de situering in het zonnige LA, de soapachtige - vaak over de top - plottwisten en de vriendschap tussen de vier vriendinnen van de serie een heerlijke 'guilty pleasure'.
Mistresses draait om de vier vriendinnen Savi (Alyssa Milano; Charmed ), Karen (Yunjin Kim; Lost ), April (Rochelle Aytes; Criminal Minds ) en Savi's jongere zus Joss (Jes Macallan; DC's Legends of Tomorrow ). Savi is een succesvolle advocate in een relatie die ten onder dreigt te gaan door onvruchtbaarheid, Karen is een psycholoog en dealt met het overlijden van een patiënt met wie zij een relatie had, Joss is een makelaar en single en April is een winkeleigenaar en weduwe die weer gaat proberen te daten (haar man wordt gespeeld door Ricky Whittle uit The 100 en American Gods ). De vriendinnen zijn in de dertig, divers, (meestal) onafhankelijk en sterk, en begeven zich allemaal op een pad van zelfontdekking en zelfacceptatie. Ze maken er een prioriteit van om tijd voor elkaar te maken en komen wekelijks bij elkaar om hun lief en leed te delen, meestal in de interieurwinkel van April.
Op zijn best is de serie provocerend en viert het het ‘women support women’-motto (welke in 2013 nog niet zo ingebed was in de popcultuur zoals nu). In essentie gaat de serie over hoe relaties kunnen veranderen en de manieren waarop mensen kiezen daarmee om te gaan. De vrouwen worden niet geportretteerd als stereotiepe echtbrekers of stalkers, maar worden wel geconfronteerd met de emotionele en interpersoonlijke gevolgen van overspel. Ze ontdekken op een bijna 'empowerende' manier hun seksuele vrijheid. Karen misschien nog wel het meest van allemaal: zij krijgt een relatie met een getrouwde patiënt, een (seksuele) relatie met een koppel, en een relatie met haar ‘manny’ (Jerry O’Connell).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Na het tweede seizoen verlaat Milano’s personage de serie (omdat de set naar Canada verhuisde en de actrice niet mee wilde verhuizen). Haar exit wordt helaas afgeraffeld in de serie, misschien omdat er nog hoop was dat ze terug zou keren. Door het vertrek van Milano krijgt het personage van Kim meer de lead, ook al komt actrice Jennifer Esposito ( House of Lies ) om het gat ‘op te vullen’ en de serie een viertal van vrouwen te laten houden. Haar komst zorgt voor een nieuwe dimensie aan spanningen en grimmigheid... en bizarheid.
Mistresses is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie van de BBC, en de Amerikaanse versie werd geschreven door K.J. Steinberg ( This Is Us en Gossip Girl ).
Mistresses S01-04, vanaf 2 februari 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief