Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries S01E01: felle kleuren en kekke outfits

  •  
23-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2739 keer bekeken
  •  
MsFisherModern

© Acorn TV

Luchtige maar trefzekere misdaadreeks die zich afspeelt in de jaren 60 is een fijne spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries. 

De jaren 60 zijn in volle gang in Melbourne. Felle kleuren en kekke outfits spatten van het scherm. De verhaalwereld van Miss Fisher’s Murder Mysteries (2012-2015, en de film uit 2020), die zich afspeelt in de roerige jaren 20, is in Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries 40 jaar vooruit gespoeld. We bevinden ons dus in de ‘moderne’ tijd. En ditmaal is de hoofdpersoon niet de chique en welbespraakte Phryne Fisher (Essie Davis) maar Peregrine (Geraldine Hakewill): de dochter van Phryne’s halfzus Annabelle. Hakewills personage etaleert zich van meet af aan als onbeholpen: knippen in een haarsalon kan ze niet, als typiste werken evenmin.

Je kan Phryne en Peregrine in die zin nauwelijks met elkaar vergelijken. Maar dat is ook het leuke: Peregrine is spontaner en heeft omdat haar moeder niet rijk was moeten roeien met de riemen die ze heeft. Totdat blijkt dat Phryne tijdens een missie in Papoea-Nieuw-Guinea is verdwenen en Peregrine, nadat haar tante overleden is verklaard, de enige erfgenaam is. Ineens is ze de trotse eigenaar van een riant huis (een prachtige woning, die precies past bij het tijdperk waarin de serie zich afspeelt) en een raceauto. Kortom: ineens heeft Peregrine álles wat haar hartje begeert. Maar ze wil meer: ze wil in de voetstappen van haar tante treden.

Ze wil moordmysteries oplossen. Dat gaat echter niet zomaar: de club van avonturiers waar Phryne bij aangesloten was moet niets van haar onaangepaste gedrag hebben. Dus staat de openingsaflevering in het teken van Peregrine die de harten van de bergbeklimmers en botanisten kan winnen. Want een eerste zaak dient zich al aan: tijdens een modellenwedstrijd blijkt een van de deelnemers te zijn vermoord. Wie is verantwoordelijk? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Peregrine stapt snel in haar nieuwe rol, tot grote ergernis van de vrouwen hatende politiecommandant. Hoewel een van zijn secondanten (een knappe vent, uiteraard) wel respect heeft voor de jonge vrouw. Hij gelooft wel in haar speurtalent. 

Want de tijden veranderen, dat maakt Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries maar al te duidelijk. De serie (die overigens is gemaakt door vrouwen) lokt je naar binnen met fijne sets en heerlijke kostuums, maar heeft ook nog iets zinnigs te zeggen. Zonder dat het te zwaar wordt, godzijdank.

Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries, vanaf zondag 24 september 2023 bij BBC First

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief