Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Masters of the Universe: Revelation S01E06-10: een subtiele middelvinger

  •  
23-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Masters of the Universe: Revelation
Ook de tweede helft van het eerste seizoen is niet zoals de originele He-Man uit de jaren 80. En dat is ook het enige juiste dat Kevin Smith (Clerks) had kunnen doen.
De hoofdrolspelers van Masters of the Universe: Revelation hebben in het eerste deel van het eerste seizoen al een lange weg afgelegd. Nadat alle magie, samen met He-Man (stem van Chris Wood) en Skeletor (Mark Hamill, Star Wars ), uit Eternia is verdwenen, hebben vriend en vijand de handen ineengeslagen om, geleid door Teela (Sarah Michelle Gellar), met He-Mans magische zwaard de macht en magie te herstellen.
Hun weg leidde hen via Subternia (de hel) naar Preternia (het hemelrijk), waar ze ook herenigd werden met Prins Adam, He-Man in sterfelijke mensenvorm. Hun missie was binnen handbereik, tot Prins Adam vlak voor zijn transformatie in He-Man dodelijk werd verwond door Skeletor, die al die tijd verscholen zat in de toverstaf van handlangster Evil-Lyn (Lena Headey, Game of Thrones ).
Masters of the Universe: Revelation
Kortom: de situatie ziet er niet al te rooskleurig uit voor onze helden. Zeker nu Skeletor zich het zwaard, en de bijbehorende krachten, van He-Man heeft toegeëigend en Evil-Lyn zich weer gedwee aan zijn zijde heeft geschaard.
Masters of the Universe: Revelation
Dat de puristen het eerste deel niet konden waarderen is niet verwonderlijk: in de eerste aflevering zette showrunner Kevin Smith ( Clerks ) zowel de held (He-Man) als zijn aartsvijand (Skeletor) buitenspel. In plaats daarvan wordt het verhaal gedragen door twee vrouwen: Teela en Evil-Lyn (hoe durft hij!). Maar eigenlijk was dit het enige juiste dat Smith had kunnen doen. Had hij echt een één-op-één vertaling gemaakt van de originele animatieserie uit de jaren 80, waarin iedere aflevering draait om de ‘eeuwige strijd’ tussen He-Man en Skeletor, dan had het weinig toegevoegd. Want, laten we eerlijk zijn: het origineel bestond bij de gratie van de actiefiguurtjes, niet andersom.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Masters of the Universe: Revelation
Ook in het tweede deel vindt Smith nuance en humor in de verhaallijnen en de personages, en één zeer onverwachte, maar daardoor wel geniale samenwerking. Alleen Skeletor is echt van de oude stempel. Terwijl alle andere personages open staan voor verandering, blijft Skeletor, ongeacht de situatie, koppig vasthouden aan zijn primaire missie: het uitschakelen van He-Man. Want dat is toch waar het in deze serie allemaal om draait? (Skeletors monologen gaan ook snel vervelen.) Uiteindelijk graaft Skeletor met deze halsstarrigheid zijn eigen graf. Een subtiele middelvinger naar alle conservatieve fans.
Masters of the Universe: Revelation S01B, vanaf 23 november 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief