Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Love, Victor S02: Victor vindt zijn weg

  •  
21-06-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Love, Victor S02
De grote stap is gezet: Victor is bij zijn ouders uit de kast. Maar hoe nu verder?
Het eerste seizoen van Love, Victor – een soort van spin-off van de film Love, Simon – eindigde op een krachtige cliffhanger. De 16-jarige Victor (Michael Cimino), nog op een roze wolk na zijn eerste echte zoen met Benji (George Sear), is vastbesloten om nu ook thuis bij zijn ouders (James Martinez, Ana Ortiz) uit de kast te komen. Maar nog voor hij zijn verhaal kan doen wordt hij onderbroken: zijn ouders hebben besloten voorlopig apart te gaan wonen. De gelegenheid lijkt voorbij. Dan bedenkt Victor zich: ‘Mam, pap, ik ben gay.’
Het tweede seizoen gaat meteen verder met het moment direct na Victors ontboezeming. Zijn zus Pilar (Isabella Ferreira) sluit hem direct in de armen. Zijn ouders zijn minder gracieus. ‘Wanneer heb je dit besloten?’, wil vader Armando weten, alsof je seksuele geaardheid iets is dat je kan kiezen. De reactie van moeder Isabel is nog teleurstellender. ‘Ik denk dat we allemaal aan rust toe zijn. We praten er morgen wel over.’
Love, Victor S02
Natuurlijk, er gebeurt meer dit tweede seizoen, zoals Victors coming-out op school en de wisselende reacties van zijn basketbalteam, de eerste seksuele ervaring, de groeiende problemen van buurjongen Felix (Anthony Turpel) en zijn manisch-depressieve moeder (Betsy Brandt, schoonzus van Walter White in Breaking Bad), en de strubbelingen tussen Mia (Rachel Hilson) - die ontdekte dat haar vriendje Victor op jongens viel toen ze hem zoenend met Benji aantrof - en haar vader (Mekhi Phifer).
Love, Victor S02
Maar de rode draad dit tweede seizoen is toch de manier waarop Victors ouders wel, of juist helemaal niet, met zijn nieuws omgaan. Ana Ortiz (Ugly Betty, Devious Maids) heeft de grootste uitdaging als Isabel, die haar diep ingewortelde vooroordelen brengt als moederlijke bezorgdheid. Weet Victor wel zeker dat hij op school uit de kast wil komen? Kinderen kunnen immers zo wreed zijn.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Love, Victor S02
Dit alles heeft onvermijdelijk ook zijn weerslag op de relatie tussen Victor en Benji, die maar niet begrijpt waarom Victor zijn moeder zo vaak het voordeel van de twijfel geeft. Wat dat betreft is Benji toch meer zoals Simon (Nick Robinson) uit Love, Simon: een witte jongen uit een liberale, welgestelde familie. Voor Victor, een katholieke jongen met een Latijns-Amerikaanse achtergrond, ligt uit de kast komen toch net iets gevoeliger. Iets waar klasgenoot Rahim (Anthony Keyvan), kind uit een moslimfamilie, over mee kan praten.
Love, Victor S02
De manier waarop de serie zijn best doet zich toch bij iedereen in te leven - van Lake (Bebe Wood) die met de beste intenties wel het vertrouwen van vriendje Felix ernstig beschadigt, tot moeder Isabel bij wie de boodschap 'homo = hel' er met de paplepel is ingegoten - is een stille kracht van de serie. Maar de grootste aantrekkingskracht van Love, Victor zit in de manier waarop de jonge personages toch altijd proberen eerlijk te zijn naar anderen, en naar zichzelf. Daarom zoekt Victor in het tweede seizoen ook steeds minder vaak voor advies zijn toevlucht tot pennenmaatje Simon, met wie hij in seizoen 1 een correspondentie begon. Was Victor in het eerste seizoen nog heel erg zoekende, seizoen 2 geeft vertrouwen: Victor komt er wel.
Love, Victor S02, vanaf 18 juni 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief