Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Love Like the Falling Rain: tienerromkom uit Indonesië

  •  
20-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Love Like the Falling Rain
Clichématig verhaal over een jongen die verliefd is op zijn beste vriendin.
De Indonesische tienerromkom Love Like the Falling Rain (Seperti Hujan Yang Jatuh ke Bumi) is gebaseerd op het gelijknamige populaire boek van Boy Candra uit 2016. In het verhaal maken we kennis met Nara (Aurora Ribero) en Kevin (Jefri Nichol). De twee zijn buren en sinds groep drie beste vrienden. Nara studeert dans en Kevin houdt zich bezig met milieu. De twee beloven elkaar om ‘best friends forever’ te blijven.
Nara heeft regelmatig een gebroken hart en Kevin luistert naar haar verhalen. Niet per se met plezier, want Kevin blijkt al jaren stiekem verliefd op haar te zijn. Uiteraard durft hij zijn gevoelens niet te uiten, wat hem tot een gekweld personage maakt dat sympathie wil oproepen. Maar doordat hij geportretteerd wordt als dat hij ‘recht’ heeft op haar liefde en Nara haar gevoel voor hem ‘gewoon’ nog even moet ontdekken, roept het eerder vermoeiende clichés op. En dat is jammer. Voor het verhaal, maar ook voor de potentie van de acteurs.
Wanneer Nara verliefd wordt op de bergbeklimmer Juned (Axel Matthew Thomas) moedigt ze Kevin aan om te gaan daten met Tiara (Nadya Arina). Nara en Juned vinden elkaar in ervaringen met liefdesverdriet en maken avontuurlijke uitstapjes naar de natuur op de motor.  Anders dan in soortgelijke films, zijn er in deze enkel een paar lieflijke kusjes op het voorhoofd van Nara, omdat kussen op de mond verboden wordt door de anti-pornografie wet van Indonesië.
Wat wel positief opvallend is, is dat juist de stoere Juned niet bang is om zijn pijn onder woorden te brengen. Ook al trekt hij ook de natuur in om weg te lopen van zijn gevoel. Ook is Tiara als enige enigszins niet bang om Kevin te confronteren met de oneerlijke manier waarop hij haar behandelt. De poëtische dialogen voelen echter gemaakt en ver van wat tieners op deze leeftijd zouden zeggen. Wel is de film stijlvol gemaakt en zijn er leuke koffietentjes gekozen als filmlocaties. Ook zijn de uitgestrekte Indonesische landschappen prachtig om te zien.
Love Like the Falling Rain, vanaf 20 oktober 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief