Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Lorena komt op 15 februari naar Amazon

  •  
09-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Lorena
De docuserie over Lorena Bobbitt werd geproduceerd door Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out).
Het was een van de meest opmerkelijke strafzaken van de jaren negentig: Lorena Bobbitt die als wraakactie met een mes de penis van haar slapende man John afsneed, om deze vervolgens tijdens een autorit uit het raam te gooien. De docuserie Lorena blikt terug op de enorme media-aandacht uit die tijd en laat zien hoe dit verhaal de basis legde voor de toenemende tendens van sensationele mediaberichtgeving in de jaren negentig. De Bobbitt-zaak werd destijds vooral opgepikt door roddelbladen en leidde niet tot een discussie over huiselijk- en seksueel geweld in Amerika. Lorena werd geregisseerd door Joshua Rofé (Lost for Life) en Jordan Peele ( Get Out , The Twilight Zone ) is één van de producenten. Peele zal in de toekomst overigens nog meer films en series produceren voor Amazon.
De docuserie Lorena (vier afleveringen) is vanaf 15 februari te zien bij Amazon Prime Video. De serie gaat op 31 januari tevens in première op het Sundance Film Festival.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief