Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Lord of the Rings-serie wordt duurste serie ooit

  •  
07-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
The Lord of the Rings
Volgens een artikel in The Hollywood Reporter zouden de kosten oplopen tot meer dan een miljard (!) dollar.
Amazon betaalde vorig jaar al 250 miljoen dollar voor de tv-rechten van de boeken van Tolkien. Inmiddels is bevestigd dat er vijf seizoenen gemaakt gaan worden, plus een mogelijke spin-off. Daardoor zouden de totale productiekosten van de serie de grens van een miljard dollar gaan overschrijden. Ter vergelijking; HBO spendeert 90 miljoen dollar aan het laatste seizoen van Game of Thrones. Het succes van Game of Thrones is één van de redenen dat Amazon steeds meer nieuwe fantasyseries besteld; naast The Lord of the Rings werkt de VOD-dienst bijvoorbeeld ook aan Carnival Row en Conan The Barbarian. Het is nog niet helemaal duidelijk welke verhalen van Tolkien met de nieuwe tv-serie verfilmd gaan worden. Mogelijk start Amazon met een seizoen over de creatie van Midden-aarde en de ring waar het allemaal om draait.
Volgens de gemaakte deal (Amazon versloeg daarbij onder meer Netflix) moet de serie binnen twee jaar in productie gaan, hoewel er nog geen acteurs zijn gecast.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief