Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

London Kills S01E01: mysterieuze rechercheur

  •  
07-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6893 keer bekeken
  •  
L_Kills_S1_EP1_020718_CH-0651 Yes

© BBC Studios

Hugo Speer speelt een diender die na de vermissing van zijn vrouw weer aan het werk gaat in spannende Londense misdaadthriller. 

Een thuisloze vrouw doet een macabere ontdekking in een Londens park. Een jonge man heeft zichzelf opgeknoopt aan een boom. Of heeft iemand hem opgehangen? Al snel verschijnt rechercheur Rob Brady (Bailey Patrick) met zijn stagiair Billie Fitzgerald (Tori Allen-Martin) ter plaatse. Evenals sergeant Vivienne Cole (Sharon Small). Maar wie de agenten niet op de plaats delict verwachten is commandant David Bradford (Hugo Speer). Bradford was namelijk enige tijd uit de roulatie nadat de vermissing van zijn vrouw werd onderzocht. Eerst lijkt het erop dat de rechercheur daar niets mee te maken heeft.

Maar tegen het slot van de openingsaflevering van London Kills wordt toch iets anders, geheimzinnigs, gesuggereerd. Het Britse misdaaddrama draait in die zin niet alleen om de moordzaken die elke aflevering voorbijkomen, maar ook om de vraag: wat heeft Bradford op zijn kerfstok? Speer speelt met verve een man waar iets unheimisch aan lijkt te kleven. Dat is knap, want het is niet duidelijk of de Londenaar daadwerkelijk schuldig is. In die zin speelt Bradford in deze door scenarist Paul Marquess (Suspects, 2014-2016) geschreven serie naarstig met de verwachtingen van de kijker.

L_Kills_S1_EP1_040718_GM_214 Yes

© BBC Studios

Dat blijkt een treffende invalshoek: een rechercheur moordzaken wiens privéleven gaandeweg vervlecht raakt met de zaken waaraan hij werkt. Soms lijkt dat slechts een toevalligheid. In een miljoenenstad als Londen lijkt toeval echter niet te bestaan. Buiten kijf staat dat London Kills de kijker uitstekend prikkelt. Met losse eindjes die niet goed aan elkaar kunnen worden vastgeknoopt. Zoals de moordzaak uit de openingsaflevering: de jonge man blijkt de zoon van een invloedrijke politica. Ook blijkt hij een drugsdealer te zijn. Voor zijn moord wordt een verdachte gevonden. Maar is deze verdachte wel tot zo’n weerzinwekkende daad in staat?

Bevredigend is de eerste aflevering van London Kills (nog) niet. Intrigerend zonder twijfel.

London Kills S01 en S02, vanaf vrijdag 8 september 2023 bij BBC First

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief