Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Lois vanaf 16 november bij NPO Start Plus

  •  
16-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Lois
De Nederlandse misdaadserie met Noortje Herlaar is vanaf 28 november ook te volgen op NPO 1.
Kijkers die niet kunnen wachten op de nieuwe Nederlandse serie Lois kunnen vanaf 16 november terecht bij NPO Start Plus, want op die datum worden daar alle afleveringen al exclusief beschikbaar gesteld. Lois is gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt en draait om de belevenissen van rechercheur Lois Elzinga, die wordt gespeeld door Noortje Herlaar (De Mannen van Dokter Anne). Van der Vlugt schreef drie boeken over het personage en elk boek werd verfilmd als een aflevering met een speelduur van negentig minuten, een format dat in het buitenland al werd gebruikt voor series als Sherlock en Wallander. Bijrollen zijn er voor Nora El Koussour, Raymond Thiry, Kay Greidanus en Bart Klever. De regie was in handen van Lourens Blok (Vechtershart, Nieuwe Buren) en Thomas van der Ree ( Smeris , Riphagen) schreef het scenario.
De drie afleveringen van Lois debuteren op 16 november bij NPO Start Plus. Vanaf 28 november wordt de serie vervolgens wekelijks uitgezonden op televisie bij NPO 1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief