Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Line of Duty S05E01-03: fenomenaal spannend

  •  
09-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
Line of Duty S05
Het meesterwerk van Jed Mercurio is terug.
Foto credits: BBC
Het vijfde seizoen van de misdaadserie Line of Duty begint wederom ijzersterk. Het brein achter de in 2012 gestarte serie, Jed Mercurio, is briljant in het meenemen van de kijker, het vasthouden van spanning en het bedenken van zeer onvoorspelbare plottwisten. Mercurio is trouwens ook de man achter Bodyguard, dé serie van 2018. Niet zo gek dus dat de serie immens populair is in Groot Brittannië, en er zelfs een wekelijkse podcast waarin alle gebeurtenissen worden besproken bestaat.
De eerste aflevering begint, natuurlijk, met een knal: een politie transportkonvooi met drugs is onderweg naar de verbrandingsoven, maar wordt onderweg in een hinderlaag gelokt door een groep criminelen met bivakmutsen. Drie agenten worden gedood. Eén agente wordt gespaard door een vrouw die deel uitmaakt van de criminele groep, maar is in kritieke toestand.
9203.w1200.0.50a7f56
Het vijfde seizoen van Line of Duty is, net zoals de voorgaande seizoenen, vanaf de eerste minuut verslavend, intrigerend en spannend. Is de agente die het overleefde een mol? Wie of wat is de OCG (Organised Criminal Group)? En komen we er dit seizoen eindelijk achter wie H is?
9202.w1200.0.4d19cb4
De anticorruptie-eenheid AC-12 komt er al snel achter dat de hinderlaag met behulp van een mol moet zijn opgezet Het team stuit in hun onderzoek op de ‘extreem gevoelige undercoveroperatie’ operatie 'Perenboom', welke dit seizoen de rode draad vormt. Vanuit deze ontdekking is het een rollercoaster van onthullingen, plottwisten en de nodige tegenslagen, waardoor brigadier Steve Arnott (Martin Compston) en de nu inspecteur Kate Flemming (Vicky McClure) steeds dichter bij het ontmaskeren van de connecties tussen hooggeplaatste politieagenten en de georganiseerde misdaad komen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Line of Duty S05
Line of Duty is een meesterwerk en één van de beste politieseries op televisie. Elke scène, ieder woord is significant. Geen moment is saai of langdradig. En wanneer je denkt te weten hoe het zit, gebeurt er van alles waardoor er nóg meer informatie over de zaak naar boven komt en je weer op een ander spoor gezet wordt. Daarbij is de chemie tussen AC-12's heilige drie-eenheid (Arnott, Flemming en commissaris Hastings) fantastisch en is de casting van de verdachte agenten ook elk seizoen 'on point' (onder anderen Thandiwe Newton in seizoen vier en in dit seizoen Stephen Graham). Noemenswaardig is verder dat Compston eigenlijk Schots is en in de serie dus ook nog eens met een ander accent acteert! Dit seizoen vijfde belooft weer te gaan knallen en zal eindigen met een finale van negentig minuten. En Line of Duty kreeg ook al een zesde seizoen.
Line of Duty S05, vanaf 10 mei 2021 op BBC First en tevens in zijn geheel op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief