Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Let’s Get Divorced S01E01: Luchtige, eigenzinnige dramedy

  •  
22-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
Let's Get Divorced Still4

© Netflix

Een ongelukkig huwelijk is de katalysator van geestige flauwigheid in deze Japanse Netflixreeks. 

Hij is politicus; zij is een actrice. Hij is een minkukel; zij is een ster. Hij had een affaire; zij neemt hem dat nog steeds kwalijk. Taishi Shoji (Tôri Matsuzaka) en Yui Kurosawa (Riisa Naka) zijn vijf jaar getrouwd. Hun huwelijk is overduidelijk geen succes, dus overwegen ze een scheiding. Maar dat is ook in het Japan van nu geen vanzelfsprekendheid.

Een van Yui’s grote rollen is die van een huisvrouw. Wat vinden haar geliefde kijkers ervan als ze in het echte leven niet meer getrouwd is? Taishi’s moeder, die pijnlijk genoeg bij het stel inwoont, vindt op haar beurt dat haar zoon gewoon kinderen met Yui moet krijgen.

Let's Get Divorced Still10jpg

© Netflix

Vrijwel dagelijks begint ze over de mogelijkheden bij vruchtbaarheidsklinieken. Taishi komt namelijk uit een welgestelde familie. En er is tot dusver nog geen mannelijke erfegenaam, die kan Yui eventueel leveren. Yui komt daarentegen uit een arm gezin met zeven kinderen van verschillende vaders. Zo spelen scenaristen Kankurô Kudô en Shizuka Oishi naarstig met benepen conservatisme en klassenverschillen in de Japanse samenleving. Tot aan de mensen met wie Shojij beginnen te daten: Taishi heeft al contact gelegd met een bekende televisiereporter; Yui treft een knappe armoedzaaier.

Let's Get Divorced Still 12

© Netflix

Dit alles wordt op een luchtige manier gebracht. Let’s Get Divorced is speels; hoewel je wel mee moet gaan in alle flauwigheid en echtelijk gekibbel. Zoals wanneer Yui opschept dat ze vandaag een ‘zoenscène’ had en Taishi haar geïrriteerd aankijkt. Waarop ze zegt: ‘Er waren dertien takes, en als je de repetities meetelt nog meer.’ De twee zijn erg bedreven geworden om elkaar het leven zuur te maken, zoveel is duidelijk. In die zin voelt Let’s Get Divorced fris aan: ditmaal niet een drama over twee mensen die verliefd op elkaar worden; maar een dramedy over een aanstaande scheiding.

Let’s Get Divorced S01, vanaf 22 juni bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief