Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Leaving Neverland komt naar de NPO

  •  
06-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Leaving Neverland
De documentaire draait om het vermeende kindermisbruik van de in 2009 overleden popster Michael Jackson.
Leaving Neverland belicht het verhaal van twee jongens die als kinderen, ze waren toen respectievelijk zeven en tien jaar oud, beiden afzonderlijk bevriend raakten met Michael Jackson. Als dertigers vertellen ze hoe ze zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool. De vier uur durende docu is afkomstig van het Amerikaanse HBO en het Britse Channel 4, maar wordt nu door de VPRO ook naar Nederland gehaald. Leaving Neverland werd onlangs al vertoond op het Sundance Film Festival. Al voor de première brachten de nabestaanden van Jackson een persbericht naar buiten, waarin de verklaringen van de geïnterviewden werden verworpen. Toch kreeg Leaving Neverland op Sundance, waar regisseur Dan Reed kon rekenen op een staande ovatie, veel goede kritieken.
Leaving Neverland wordt op vrijdag 8 maart om 20.25 uur in zijn geheel uitgezonden op NPO 3. De documentaire is daarna zeven dagen online beschikbaar bij NPO Start.
Lees ook de recensie van Leaving Neverland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief