Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Law & Order: Organized Crime S01E01-02: voortreffelijk gecast

  •  
14-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
695 keer bekeken
  •  
law-order-organized-crime_pyCBkT

© NBC / Universal

Elliot Stabler gaat voorlopig gelukkig nog niet weg en ontpopt zich opnieuw als een rouwdouwer met een groot hart. 

In 2021 keerde Elliot Stabler (Christopher Meloni) in Law & Order: Organized Crime - de zevende (!) spin-off van de Law & Order-reeks - weer terug bij de NYPD nadat hij in 2011 met pensioen was gegaan. Tot 2011 vormde hij in Law & Order: Special Victims Unit een legendarisch duo met Olivia Benson (Mariska Hargitay) en fans van het eerste uur hopen nog steeds op een definitieve hereniging. Hoewel de paden van Benson en Stabler elkaar af en toe (een paar afleveringen per seizoen) kruisen, is dat verlangen natuurlijk terecht. Maar de man achter al deze series, Dick Wolf, weet maar al te goed dat hij maar beter niet op één paard kan wedden.

In het tweede seizoen gaat Elliot door het leven als Eddie Wagner, een rouwdouwer die undercover is gegaan bij een Albanese bende. Hij heeft het vertrouwen van gangster Reggie Bogdani (Dash Mihok) gewonnen en hoopt zich toegang te verschaffen tot de top (gangsters gespeeld door Michael Raymond-James en Vinnie Jones). Het duurt echter niet lang voordat een rivaliserende bende, The Mercy Killers, ten tonele verschijnt en er een bendeoorlog dreigt. En Stabler bevindt zich zoals gewoonlijk in de vuurlinie en moet snel schakelen. Dat levert niet per se authentieke maar wel spannende televisie op.

law-order-organized-crime_6hbj4p

© NBC / Universal

En de casting is voortreffelijk. Mihok speelde eerder al een naïeve bokser - Bunchy in Ray Donovan - en komt in Law & Order: Organized Crime ook goed tot zijn recht. Vinnie Jones zet een enge Albanees neer. En dan zijn er nog fijne rollen voor Guillermo Diaz en Dylan McDermott. Kortom, ook in het tweede seizoen legitimeert Stabler zijn terugkeer op televisie zonder enige moeite. Hoewel we Benson toch écht vaker willen zien. (Misschien gebeurt dat in het vierde seizoen, dat al is aangekondigd.)

Law & Order: Organized Crime S02, vanaf woensdag 14 juni 2023 wekelijks bij Fox

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief