Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

La Haine: Franse misdaadfilm in juni te zien bij de NPO

  •  
22-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
365 keer bekeken
  •  
LaHaine

© VPRO

De in zwart-wit gedraaide thriller over protestrellen in de buitenwijken van Parijs markeerde halverwege de jaren negentig de doorbraak van Vincent Cassel.

Foto credit: VPRO

De Franse filmklassieker La Haine (1995) wordt volgende maand uitgezonden door de NPO. In de thriller breken er rellen uit in Parijs als een jongen tijdens een politieverhoor zodanig mishandeld wordt dat hij in het ziekenhuis belandt. Tijdens vechtpartijen tussen agenten en jongeren komt Vinz (Vincent Cassel) in het bezit van het pistool van een agent. Hij dreigt daarmee een diender te vermoorden als de jongen in het ziekenhuis om het leven komt. Het in zwart-wit gedraaide La Haine was destijds de grote doorbraak van Cassel, die onlangs te zien was in de thrillerserie Liaison. Hubert Koundé (The Constant Gardener) en Saïd Taghmaoui (John Wick 3) vertolken de overige twee hoofdrollen als de vrienden van Vinz. De invloed van La Haine is nog altijd merkbaar in hedendaagse banlieuethrillers zoals bijvoorbeeld Athena, dat beschikbaar is op Netflix.

La Haine is vrijdag 2 juni te zien op NPO 3.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief