Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

La Casa de Papel-bedenker tekent bij Netflix

  •  
12-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
La Casa de Papel S03
Alex Pina, de bedenker en schrijver van La Casa de Papel, tekent een exclusief contract bij VOD-dienst Netflix.
De Spaanse tv-maker zal in de toekomst nog meer series produceren voor Netflix. Hij was voor Netflix al bezig met Sky Rojo, een actiedrama met vrouwelijke hoofdrollen dat in 2019 in productie gaat. Pina had naast La Casa de Papel (Money Heist) in eigen land ook al series als Vis a Vis (Locked Up), El Barco (The Ship) en Los hombres de Paco (Paco’s Men) achter zijn naam staan. La Casa de Papel was echter zijn internationale doorbraak en groeide uit tot de best bekeken niet Engelstalige serie op Netflix. Daarom nam de VOD-dienst de serie onlangs over van Antena 3, de Spaanse zender waar de eerste twee seizoenen oorspronkelijk te zien waren. Het derde seizoen wordt nu helemaal door Netflix zelf geproduceerd en zal in de loop van 2019 exclusief bij de VOD-dienst beschikbaar komen.
Het is de tweede keer dat Netflix een exclusief contract sluit met een Europese tv-maker; onlangs wist de streamingdienst ook de makers van Dark vast te legggen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief