Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

La Balada de Hugo Sánchez S01: bij vlagen geestige voetbalcomedy

  •  
24-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Hugo Sanchez
Tragikomische Club de Cuervos spin-off neemt wederom de voetbalindustrie op de hak.
Club de Cuervos was de eerste originele Spaanstalige Netflix-serie. De productie toonde drie seizoenen lang de perikelen van de familie Iglesias en hun ooit zegevierende voetbalvereniging. De streamingdienst breidt het Club de Cuervos -universum uit en komt nu met de eerste spin-off: La Balada de Hugo Sánchez.
5840.w2250.0.dca2703
De spin-off volgt de trouwe assistent van de onervaren voetbalclub-president Chava Iglesias: Hugo Sánchez (Jesús Zavala). Chava stuurt Hugo met het voetbalteam naar Nicaragua. Als teammanager begeleidt hij het team hopelijk naar de kampioenstitel. Het winnen van de trofee, en de bijbehorende vijf miljoen dollar, zal het team uit de financiële malaise trekken. Naast de stress veroorzaakt door zijn nieuwe functie, is Hugo ook nerveus omdat hij een reünie met zijn moeder zal hebben. Zij zal zijn ‘verraad’ aan de familie alleen vergeven als hij doorgaat met zijn eigen bedrijf: de verkoop van doodskisten in Tamaulipas.
De serie heeft geen hoge productiewaarde, maar een vrij eenvoudige cinematografie en montage. De makers spelen met verschillende verhaallijnen die het surrealisme van de situatie weerspiegelen, en met de stereotypen van een Mexicaanse telenovela, wat maar ten dele slaagt.
5837.w2250.0.7acde81
De oude rivaliteit tussen Mexicanen en Nicaraguanen komt aan bod, net als het gegeven dat voetbalfans vaak respectloos of onverantwoordelijk kunnen zijn wanneer ze andere landen bezoeken. Er zijn kleine momenten die de grens opzoeken tussen humor en klassisme met herhaalde opmerkingen over geweld in Mexico, met name in de staat Tamaulipas. Verschillende aspecten van de voetbalwereld komen voorbij: ontrouw, anti-doping, complexe gezinsrelaties en persoonlijke lotsbestemming. Qua ritme en toon komt de serie echter pas halverwege echt goed op gang.
5836.w2250.0.1ac7daa
Hugo maakt in de zes korte afleveringen een tastbare persoonlijke ontwikkeling door. Hij is in de kern een ietwat onhandige jongen - altijd onberispelijk gekleed in een nette trui, met bijbehorend kapsel met een lijnrechte scheiding - die bang is voor zijn familie en zijn bazen, en die eigenlijk gewoon een plekje wil bemachtigen binnen de Cuervos: het voetbalteam dat hij al van jongs af aan bewondert. Zijn naam is overigens een grap van de makers en is een verwijzing naar de echte Hugo Sánchez, een gepensioneerde Mexicaanse voetballer.
La Balada de Hugo Sánchez is een soms voorspelbare, maar bij vlagen ook zeker geestige serie.
 
 
La balada de Hugo Sánche S1, vanaf 17 juni 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief