Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Krypton: prequel op de Superman-saga

  •  
11-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Krypton
Na Smallville (dat ging over een jonge Clark Kent) duikt de Superman-serie Krypton nog verder terug in de tijd.
De serie volgt namelijk de belevenissen van Seg-El (Cameron Cuffe), de toekomstige grootvader van Superman. Hij is op zijn thuisplaneet Krypton uit de gratie geraakt en vecht om zijn familienaam weer in ere te herstellen. Seg-El heeft in het geheim een verboden relatie met Lyta Zod (Georgina Campbell uit Broadchurch ), de dochter van legergeneraal Alura Zod. Krypton werd bedacht en geschreven door David S. Goyer, eerder verantwoordelijk voor tv-series als Flashforward en Da Vinci’s Demons. Goyer is bekend met stripverfilmingen, want hij werkte als scenarist aan onder meer Blade (hij mocht het derde deel Blade: Trinity zelf regisseren) en de recente Dark Knight-films van Christopher Nolan. Daarnaast schreef hij het scenario voor Man of Steel van regisseur Zack Snyder. De opening van Man of Steel (met Russell Crowe als Jor-El) speelt zich ook af op de planeet Krypton.
Krypton gaat op 21 maart in Amerika in première op Syfy. Momenteel kun je op Netflix kijken naar Supergirl , waarin Melissa Benoist gestalte geeft aan het eveneens van Krypton afkomstige nichtje van Superman.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief