Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Over Water, Hanna, Hamilton, Noord Zuid en meer

  •  
02-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Noord Zuid
Daarnaast verschijnen komende dinsdag alle afleveringen (218 in totaal) van The X-Files bij Amazon.
Las Chicas del Cable S05 (vrijdag 03/07, Netflix) Spaanse dramaserie over de vriendschap tussen vijf vrouwen in het Madrid van de jaren dertig. Met deze tweede helft van seizoen vijf komt de serie ten einde. Bekijk de trailer.
Over Water S02 (vrijdag 03/07, Netflix) Vlaamse misdaadserie over een net afgekickte tv-ster (Tom de Wispelaere) die aan de slag gaat in de Antwerpse haven en daar betrokken raakt bij schimmige praktijken. Bekijk de trailer.  
Ju-on Origins (vrijdag 03/07, Netflix) Japanse horrorserie die als prequel deel uitmaakt van de filmfranchise The Grudge. Een paranormaal onderzoeker raak geobsedeerd door een huis dat vervloekt lijkt te zijn. Lees de recensie.
The Baby-Sitters Club (vrijdag 03/07, Netflix) Tienerserie gebaseerd op de boeken van Ann M. Martin, over vijf vriendinnen die samen een oppas-bedrijfje beginnen. Alicia Silverstone speelt een van de moeders. Bekijk de trailer.
Desperados (vrijdag 03/07, Netflix) Komische film waarin een jonge vrouw (Nasim Pedrad uit New Girl) met twee vriendinnen naar Mexico reist om een e-mail te wissen voordat haar nieuwe liefde deze kan lezen. Bekijk de trailer.
Southern Survival (vrijdag 03/07, Netflix) De survival-specialisten van BattlBox testen in elke aflevering producten die zijn ontworpen om mensen in rampscenario’s – natuurrampen, explosies, inbraken – helpen om te overleven.
MotherFatherSon (vrijdag 03/07, NPO Plus) Familiedrama van de BBC waarin Richard Gere een Rupert Murdoch-achtig media-tycoon speelt. Helen McCrory (Peaky Blinders) geeft gestalte aan zijn ex-vrouw. Bekijk de trailer.
Noord Zuid (vrijdag 03/07, Ziggo) Misdaadserie waarin rechercheur Dana van Randwyck (Ariane Schluter) een team leidt in Amsterdam. De serie herenigde Schluter met Lucia de B.-regisseur Paula van der Oest. Bekijk de trailer.
Hanna S02 (vrijdag 03/07, Amazon) Tv-bewerking van de gelijknamige film over een jong meisje dat is opgeleid als efficiënte moordmachine. Ze krijgt nu hulp van haar oude vijand (Mireille Enos uit The Killing). Bekijk de trailer.
Hamilton (vrijdag 03/07, Disney) Registratie van de musical van Lin-Manuel Miranda, in 2016 opgenomen op Broadway. Het verhaal van ‘founding father’ Alexander Hamilton wordt ondersteund door vooral hiphop. Lees de recensie.
A Confession (maandag 06/07, NPO 2) Op feiten gebaseerde misdaadserie waarin Martin Freeman (Sherlock) te zien is als een sympathieke agent die zwaar over de schreef gaat om een bekentenis op tafel te krijgen. Lees de recensie.
Black-ish (maandag 06/07, Videoland en Amazon) Sitcom waarin Andre Johnson (Anthony Anderson) zijn in een voornamelijk witte buurt opgroeiende kinderen toch iets van de zwarte cultuur probeert bij te brengen. Bekijk de trailer.
The X-Files (dinsdag 07/07, Amazon) Sciencefictionserie waarin de in onverklaarbare zaken gespecialiseerde FBI-agent Fox Mulder gezelschap krijgt van de sceptische Dana Scully. Alle elf de seizoenen zijn te zien. Lees hier meer.
Jim Jefferies: Intolerant (woensdag 08/07, Netflix) Stand-up special van de Australische komiek Jim Jefferies, die praat over generatieverschillen, zijn eigen onhebbelijkheden en de verschuivende grenzen in stand-up comedy.
Stateless (woensdag 08/07, Netflix) Dramaserie over vier vreemden die elkaar treffen in een detentiecentrum voor migranten midden in de Australische woestijn. Met rollen voor Yvonne Strahovski en Cate Blanchett. Bekijk de trailer.
Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado (woensdag 08/07, Netflix) Docu over Walter Mercado, een markante astroloog en tv-persoonlijkheid, die op het toppunt van zijn roem ineens plotseling leek te zijn verdwenen.
S.W.A.T. S02 (woensdag 08/07, Ziggo) Misdaadserie over agent Hondo Harrelson (Shemar Moore) die met zijn team actief is in de buurt waar hij zelf opgroeide en de spanning tussen blauw en zwart moet bedaren. Lees hier meer.
Mrs. America (woensdag 08/07, BBC Two) Dramaserie waarin de conservatieve activiste Phyllis Schlafly (Cate Blanchett, deze week ook op Netflix te zien in de serie Stateless) in de jaren zeventig juist vecht tegen gelijke rechten.
The Protector S04 (donderdag 09/07, Netflix) Turkse superheldenserie waarin een simpele winkelier ontdekt dat hij voorbestemd is om Istanboel te beschermen tegen duistere krachten. Vierde en ook laatste seizoen. Bekijk de trailer.
Japan Sinks: 2020 (donderdag 09/07, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een boek. Wanneer grote aardbevingen Japan verwoesten komt het land onder water te staan, en wordt de band van een familie op de proef gesteld.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief