Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Firefly Lane, Karen Pirie, Scrooge en meer

  •  
01-12-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Karen Pirie
Verder verschijnt dit weekend ook het negende seizoen van The Blacklist met James Spader op Netflix.
Firefly Lane S02 (vrijdag 02/12, Netflix) Dramaserie over de band tussen vriendinnen voor het leven Tully (Katherine Heigl) en Kate (Sarah Chalke), waarbij we ze in flashbacks zien in de jaren zeventig en tachtig. Lees de recensie.
Hot Skull (vrijdag 02/12, Netflix) Dystopische dramaserie uit Turkije, waarin een epidemie de wereld bedreigt. Een taalkundige die immuun blijkt te zijn voor de ziekte wordt opgejaagd door een overheidsinstantie. Lees de recensie.
My Unorthodox Life S02 (vrijdag 02/12, Netflix) Realityserie over Julia Haart, die vroeger deel uitmaakte van een ultraorthodoxe joodse gemeenschap. Inmiddels is ze met haar bedrijf een grote naam in onder meer de modewereld.
Lady Chatterley’s Lover (vrijdag 02/12, Netflix) Dramafilm waarin de welgestelde Connie (Emma Corrin) vastzit in een ongelukkig huwelijk en dan een gepassioneerde affaire beleeft met Oliver (Jack O’ Connell). Bekijk de trailer.
Scrooge: A Christmas Carol (vrijdag 02/12, Netflix) Muzikale animatiefilm gebaseerd op het boek van Charles Dickens, waarin Scrooge (Luke Evans) geconfronteerd wordt met zijn verleden, heden en toekomst. Lees de recensie.
Warriors of Future (vrijdag 02/12, Netflix) Grootschalige actiefilmfilm uit China, waarin een ingeslagen komeet buitenaards leven met zich mee heeft gebracht en commando’s hun stad van de ondergang moeten zien te redden.
Sr. (vrijdag 02/12, Netflix) Documentaire waarin acteur Robert Downey Jr. een eerbetoon brengt aan zijn overleden vader. Senior was een bejubelde regisseur die vooral furore maakte in de jaren zestig en zeventig. Lees de recensie.
Your Christmas or Mine? (vrijdag 02/12, Amazon Prime Video) Romantische kerstfilm met Asa Butterfield ( Sex Education ) over een stel dat elkaar onverwacht wil verrassen met de kerst en zo bij hun schoonfamilies belanden.
Branson (vrijdag 02/12, HBO Max) Vierdelige documentaire over de Britse zakenman en miljardair Richard Branson, die in de jaren zeventig de Virgin Group oprichtte, dat inmiddels bestaat uit 400 bedrijven in talloze sectoren.
The Last One (vrijdag 02/12, Disney+) Spaanse dramaserie over de relatie tussen Candela, een vrouw die droomt van een carrière als zangeres, en haar oud-klasgenoot Diego, die op zijn beurt een professionele bokser wil worden.
Slow Horses S02 (vrijdag 02/12, Apple TV+) Spionageserie met een rol voor Oscarwinnaar Gary Oldman. Hij speelt het hoofd van een overheidsafdeling waar Britse spionnen die fouten gemaakt hebben voor straf gedumpt worden.
The Blacklist S09 (zaterdag 03/12, Netflix) Misdaadserie met James Spader als Raymond ‘Red’ Reddington, een topcrimineel die in zee gaat met de FBI om jacht te maken op andere criminelen op zijn ‘lijstje’. Lees de recensie.
Karen Pirie (zaterdag 03/12, NPO 2) Britse misdaadserie waarin DS Karen Pirie (Lauren Lyle uit Vigil ) duikt in een nog niet opgeloste zaak omtrent de moord op een serveerster die 25 jaar eerder plaatsvond. Lees de recensie.
Whitstable Pearl S02 (maandag 05/12, BBC First) Britse misdaadserie waarin Kerry Godliman ( After Life ) gestalte geeft aan een restauranthouder in een kustplaatsje die aan de slag gaat als privédetective. Bekijk de trailer.
Delivery by Christmas (dinsdag 06/12, Netflix) Romantische komediefilm uit Polen waarin een koerier na sabotage door een collega moet haasten met het bezorgen van kerstcadeaus. Ze krijgt echter hulp van een vriendelijke klant.
Sebastian Maniscalco: Is It Me? (dinsdag 06/12, Netflix) Vierde special van de Italiaans-Amerikaanse komiek Sebastian Maniscalco ( The Irishman ), die momenteel ook werkt aan een komische serie voor vod-dienst HBO Max.
His Dark Materials S03 (dinsdag 06/12, HBO Max) Fantasyserie naar de boeken van Philip Pullman, over een alternatieve wereld waar Lyra (Dafne Keen) op ontdekkingsreis gaat. Elke week een nieuwe episode. Bekijk de trailer.
De Familie Claus 3 (woensdag 07/12, Netflix) Derde deel in de reeks kerstfilms waarin nu kleindochter Noor (Amber Metdepenningen) stuit op de geheimzinnige activiteiten van haar opa en haar oudere broer. Bekijk de trailer.
The Most Beautiful Flower (woensdag 07/12, Netflix) Komische tienerserie uit Mexico, waarin de mollige maar zelfverzekerde Mich zeker weet dat ze geweldig is. Nu moet ze alleen de leerlingen op school daarvan overtuigen.
Smiley (woensdag 07/12, Netflix) Romantische komedieserie uit Spanje waarin twee mannen en hun vriendenkring in Barcelona worstelen met twijfels, obstakels en gemiste kansen terwijl ze zoeken naar de ware liefde van hun leven.
I Hate Christmas (woensdag 07/12, Netflix) Romantische komedieserie uit Italië, over een alleenstaande verpleegkundige die tegenover haar familie beweert dat ze een vriend heeft en er snel een moet zoeken voor de feestdagen.
Too Hot to Handle S04 (woensdag 07/12, Netflix) Competitieve realityserie waarin knappe vrijgezellen bij elkaar gestopt worden op een paradijselijk eiland. Hun grote geldprijs wordt telkens kleiner als ze fysiek contact hebben.
The Marriage App (woensdag 07/12, Netflix) Romantische komediefilm uit Argentinië over een getrouwd stel dat stuit op een app die goede daden beloont. Al snel ontstaat er een hevige strijd over wie de meeste punten kan scoren.
Burning Patience (woensdag 07/12, Netflix) Romantische dramafilm uit Chili over de jonge postbode van dichter Pablo Neruda, die gestimuleerd wordt om ook zelf te gaan dichten en zo de vrouw van zijn dromen het hof te maken.
In Broad Daylight: The Narvarte Case (donderdag 08/12, Netflix) Documentaire over de (nasleep van) vijf moorden die in 2015 gepleegd werden in de Narvarte-wijk in Mexico-Stad, waarbij corruptie aan het licht wordt gebracht.
The Elephant Whisperers (donderdag 08/12, Netflix) Documentaire over een stel uit Zuid-Azië, dat hun leven heeft toegewijd aan de zorg voor de tot wees gemaakte olifant Raghu en samen met hem een erg hechte familie vormt.
Sleepers (donderdag 08/12, Videoland) Thrillerserie van de maker van Het Gouden Uur , over een corrupte agent (Robert de Hoog) die ooit de politie infiltreerde namens zijn nu net vermoorde criminele mentor. Bekijk de trailer.
Hierro (donderdag 08/12, HBO Max) Spaanse thrillerserie over een lijk dat wordt gevonden op een van de Canarische eilanden. Een rechter jaagt op de moordenaar en een zakenman moet zijn onschuld bewijzen. Lees de recensie.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief