Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Cobra Kai, Commando’s, Line of Duty en veel meer

  •  
27-08-2020
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Cobra Kai
Verder verschijnen op dinsdag veel Scandinavische misdaadseries, zoals The Lawyer, op Netflix.
Cobra Kai (vrijdag 28/08, Netflix) Tv-vervolg op de Karate Kid-films met Johnny Lawrence (William Zabka) en Daniel LaRusso (Ralph Macchio) als volwassen mannen. De eerste twee seizoenen zijn te zien. Bekijk de trailer.
I Am A Killer: Released (vrijdag 28/08, Netflix) Vervolg op de Netflix-documentaire I Am A Killer, waarin een van de ter dood veroordeelde gevangenen alsnog vrijkomt en vervolgens weer een schokkende bekentenis aflegt.
All Together Now (vrijdag 28/08, Netflix) Muzikale coming of age-film waarin een tiener (Auliʻi Cravalho uit Moana) haar zangtalent wil ontplooien om zo haar alleenstaande moeder uit de brand te helpen. Lees de recensie.
Unknown Origins (vrijdag 28/08, Netflix) Spaanse misdaadfilm over een moordenaar die zich laat inspireren door gebeurtenissen in stripboeken. En daarom schakelt de detective van dienst de hulp in van een lokale nerd.
Masaba Masaba (vrijdag 28/08, Netflix) Uit India afkomstige dramaserie gebaseerd op het leven van modeontwerpster Masaba Gupta. Zowel Gupta als haar moeder, die zelf actrice is, geven in de serie gestalte aan zichzelf.
My Brilliant Friend S02 (vrijdag 28/08, NPO 2) Italiaanse dramaserie over de vriendschap tussen twee jonge vrouwen in Napels. Was al te zien op NPO Plus, maar nu ook wekelijks te volgen op televisie. Lees de recensie.
Line of Duty S05 (vrijdag 28/08, NPO Plus) Britse misdaadserie over een speciale eenheid van de politie die mogelijke corruptie onderzoekt. Het seizoen is vanaf morgen ook wekelijks te volgen op NPO 2. Lees de recensie.
Get Duked! (vrijdag 28/08, Amazon) Komische film waarin een aantal moderne jongeren moeten zien te overleven in de Schotse Hooglanden, terwijl ze ook opgejaagd worden door een kolderieke graaf. Lees de recensie.
Marvel’s Runaways S03 (vrijdag 28/08, Disney) Stripverfilming van het duo achter Gossip Girl, waarin een aantal tieners ontdekken dat hun ouders behoren tot een geheim genootschap met hele foute plannen. Bekijk de trailer.
Commando’s (zondag 30/08, NPO Plus) Nederlandse thrillerserie over een oud-commando die plots geconfronteerd wordt met de dodelijke gevolgen van een mislukte missie in Nigeria. Ook wekelijks op NPO 3. Bekijk de trailer.
Charmed (zondag 30/08, Videoland) Dramaserie over drie goedaardige heksen (met onder anderen Shannen Doherty en Alyssa Milano) die de wereld moeten beschermen tegen allerlei kwaadaardige krachten. Lees de recensie.
Fear the Walking Dead S05 (zondag 30/08, Amazon) Spin-off van The Walking Dead die zich afspeelt tijdens de zombieplaag. Met een tevens een hoofdrol voor Lennie James, eerder te zien in de originele serie. Bekijk de trailer.
Tottenham Hotspur: All or Nothing (maandag 31/08, Amazon) Documentaireserie over de gang van zaken bij de voetbalclub Tottenham Hotspur, die José Mourinho als coach hebben. Met een voice-over van fan Tom Hardy.
The Truth About Harry Quebert (maandag 31/08, Fox) Dramaserie van filmmaker Jean-Jacques Annaud (Enemy at the Gates) waarin een schrijver (Patrick Dempsey) plots wordt beschuldigd van moord. Bekijk de trailer.
L’Immortale (dinsdag 01/09, Netflix) Spin-off film van Gomorra waarin het verleden van de ‘onsterfelijke’ Ciro Di Marzio (Marco D’Amore) centraal staat. D’Amore tekende tevens zelf voor de regie van de film. Bekijk de trailer.
Norskov S02 (dinsdag 01/09, Netflix) Deense misdaadserie waarin een agent terugkeert naar het havenstadje waar hij opgroeide en daar het drugsprobleem wil oplossen, terwijl hij ook zo zijn eigen problemen heeft. Bekijk de trailer.
Moscow Noir (dinsdag 01/09, Netflix) Een Zweedse bankier (Adam Palsson, binnenkort ook te zien als een jonge Kurt Wallander) sluit in Rusland een zeer gevaarlijke deal en belandt in de onderwereld van Moskou. Bekijk de trailer.
The Lawyer (dinsdag 01/09, Netflix) Dramaserie van de maker van The Bridge en Marcella over een advocaat (Alexander Karim) die uit is op wraak. Hij infiltreert de organisatie van de man die zijn ouders vermoordde. Bekijk de trailer.
Rebecka Martinsson (dinsdag 01/09, Netflix) Tv-verfilming van de boeken van Asa Larrson over een juriste die de politie helpt met het oplossen van misdaden. Aan de start onderzoekt ze de dood van een oude vriendin. Bekijk de trailer.
The Truth Will Out (dinsdag 01/09, Netflix) Zweedse misdaadserie waarin een excentrieke rechercheur en zijn al even vreemde collega’s een aantal oude en onopgeloste moordzaken opnieuw onder de loep nemen. Bekijk de trailer.
Deliver Us (dinsdag 01/09, Netflix) Deense misdaadserie over een gewelddadige man in een klein stadje. Karma lijkt hem in te halen wanneer vijf van zijn slachtoffers samenkomen met het plan hem te vermoorden. Bekijk de trailer.
Alex (dinsdag 01/09, Netflix) Zweedse misdaadserie over een corrupte agent (de ooit voor een bankoverval veroordeelde acteur Dragomir Mrsic) die tevergeefs probeert te stoppen met zijn criminele bezigheden. Bekijk de trailer.
Hassel (dinsdag 01/09, Netflix) Zweedse misdaadserie over een rechercheur die alles op alles zet om de moordenaar van zijn mentor te vinden. Zijn zoektocht leidt hem en zijn partner naar een groot web van corruptie. Bekijk de teaser.
STHLM Requiem (dinsdag 01/09, Netflix) Zweedse misdaadserie over een criminologe die met veel scepsis wordt ontvangen binnen een politie-eenheid, maar heel snel uitgroeit tot een zeer gewaardeerd teamlid. Bekijk de trailer.
Conspiracy of Silence (dinsdag 01/09, Netflix) Zweedse thrillerserie waarin een voormalige wapenhandelaar na dertig jaar afwezigheid opnieuw opduikt en vervolgens wraak wil nemen op zijn oude opdrachtgever. Bekijk de trailer.
La Partita (dinsdag 01/09, Netflix) Dramafilm die zich afspeelt rond een voetbalwedstrijd op een veldje in Rome. Het wordt een dag waarop een jonge speler, de coach en de eigenaar van de club met interne dillema’s worstelen.
Filipe Esparza: Bad Decisions (dinsdag 01/09, Netflix) Special van komiek Filipe Esparza, die in 2010 de talentenjacht Last Comic Standing won. De Mexicaan speelt zijn show zowel in het Engels als in zijn Spaanse moedertaal.
Freaks (woensdag 02/09, Netflix) Duitse superheldenfilm waarin een moeder ontdekt dat ze over bijzondere gaven beschikt. Uiteindelijk moet ze samen met verschillende andere ‘helden’ een complot blootleggen. Bekijk de trailer.
Chef’s Table: BBQ (woensdag 02/09, Netflix) De voor een Emmy genomineerde serie duikt nu in de rokerige wereld van het barbecueën. De makers reisden onder meer naar Australië en Mexico om de beste chef-koks te spreken.
I Will Destroy You (woensdag 02/09, Ziggo) Dramaserie van en met Michaela Coel, bekend van de serie Chewing Gum. Ze speelt een vrouw die na een hevige nacht stappen een trauma onder ogen moet komen. Lees de recensie.
Young Wallander (donderdag 03/9, Netflix) De beroemde Zweedse detective uit de boeken van Henning Mankell komt naar Netflix, in een Engelstalige serie waarin we hem nu aan het werk zien als twintiger. Bekijk de trailer.
Bad Boy Billionaires: India (woensdag 02/09, Netflix) Documentaireserie over de opkomst en de uiteindelijke ondergang van de meest beruchte tycoons uit India, waarbij de makers hun hebzucht, fraude en corruptie laten zien.
The Restaurant S03 (donderdag 03/09, Netflix) Zweedse dramaserie over de perikelen rond een familierestaurant in Stockholm. Na de Tweede Wereldoorlog vinden er wat veranderingen plaats en staat er een nieuwe generatie op.
Love, Guaranteed (donderdag 03/09, Netflix) Romantische komedie waarin Rachael Leigh Cook (She’s All That) een advocate speelt die met een nieuwe client een datingsite die liefde garandeert aanklaagt. Bekijk de trailer.
Alfonso Padilha: Alma de Pobre (donderdag 03/09, Netflix) Na zijn eerdere korte optreden in Comedians of the World nu een volledige special van de Braziliaans Alfonso Padilha, met onder meer verhalen over zijn jeugd.
Was It Love? (donderdag 03/09, Netflix) Romantische dramaserie uit Zuid-Korea over een alleenstaande moeder die al jaren geen date meer heeft gehad, maar de liefde opnieuw ontdekt als er vier mannen op haar pad komen.
Hide and Seek (donderdag 03/09, Ziggo) Duistere misdaadserie uit de Oekraïne waarin een vader zijn dochter kwijtraakt terwijl ze verstoppertje spelen. Twee detectives mogen de zaak proberen op te lossen. Bekijk de trailer.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief