Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Borat, Riviera, Thin Ice, Barbaren en meer

  •  
22-10-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Riviera S03
Daarnaast kun je vanaf maandag bij Ziggo kijken naar een nieuwe thriller met Nicole Kidman en Hugh Grant.
The Queen’s Gambit (vrijdag 23/10, Netflix) Dramaserie over een door innerlijke demonen en verslaving geplaagd schaakwonder (Anya Taylor-Joy) in de jaren vijftig. Geschreven door Scott Frank (Godless). Lees de recensie.
Barbaren (vrijdag 23/10, Netflix) Historische dramaserie uit Duitsland waarin verschillende Germaanse stammen verenigen voor een slag bij het Teutoburgerwoud om de Romeinen van hun land te verdrijven. Bekijk de trailer.
Perdida (vrijdag 23/10, Netflix) Spaanse thrillerserie over een man die bij de Colombiaanse grens wordt opgepakt met drugs. Zijn doel is echter om in de gevangenis in contact te komen met de man die zijn dochter ontvoerde.
Move (vrijdag 23/10, Netflix) Franse documentaireserie over bewegingen van het menselijk lichaam. De documentaire toont hoe de beste dansers en choreografen beweging wereldwijd tot een ware kunstvorm hebben verheven.
Over the Moon (vrijdag 23/10, Netflix) Regiedebuut van voormalig Disney-animator Glen Keane (Aladdin, Belle en het Beest) over een Aziatisch meisje dat met een zelfgemaakte raket naar de maan wil vliegen. Bekijk de trailer.
A Suitable Boy (vrijdag 23/10, Netflix) Romantische dramaserie waarin tradities botsen met de moderne idealen: in India weigert een jonge studente te trouwen, en heeft de zoon van een politicus een grensoverschrijdende relatie.
The Loudest Voice (vrijdag 23/10, NPO 2) Dramaserie over de opkomst en ondergang van de verguisde Roger Ailes (een bijna onherkenbare Russell Crowe), het grote brein achter het conservatieve Fox News. Lees de recensie.
American Honey (vrijdag 23/10, NPO 3) Grotendeels geïmproviseerde roadmovie waarin een jonge vrouw (een debuterende Sasha Lane, nu bij Amazon te zien in de serie Utopia ) op avontuur gaat met een stel buitenbeentjes.
Riviera S03 (vrijdag 23/10, Videoland) Thrillerserie met Julia Stiles als een curator, die in dit seizoen buiten Frankrijk op zoek gaat naar gestolen kunstwerken en daarbij hulp krijgt van een nieuwe bondgenoot. Bekijk de trailer.
Borat: Subsequent Moviefilm (vrijdag 23/10, Amazon) Sacha Baron Cohen kruipt opnieuw in de huid van de besnorde reporter uit Kazachstan, die in dit filmvervolg met zijn dochter in Amerika verzeild raakt. Lees de recensie.
NOS4A2 S02 (vrijdag 23/10, Amazon) Horrorserie van de bedenker van Locke & Key, over een kunstenares die dankzij haar bijzondere gave op het spoor komt van een vampier-achtig monster (Zachary Quinto). Bekijk de trailer.
The Big Fib (vrijdag 23/10, Disney) Komische spelshow waarin kinderen getest worden op het gebied van waarheid en fabeltjes. De presentatie is in handen van Yvette Nicole Brown (Community) en haar mechanische helper.
Once Upon a Snowman (vrijdag 23/10, Disney) Korte film over Olaf, de sneeuwpop die we kennen uit de Frozen-films. Het oorsprongsverhaal laat zien hoe hij tot leven komt en zoekt naar zijn plek in de wereld. Lees de recensie.
On the Rocks (vrijdag 23/10, Apple) Komische dramafilm van Sofia Coppola, die na Lost in Translation nogmaals samenwerkte met Bill Murray. Het verhaal draait om de relatie tussen een vader en een dochter. Lees de recensie.
Bruce Springsteen’s Letter to You (vrijdag 23/10, Apple) Documentaire over de opnamen van Letter to You, het nieuwe album van Bruce Springsteen. We zien daarbij de studiosessies van The Boss samen met The E Street Band.
Thin Ice (zaterdag 24/10, NPO 2) Zweedse thrillerserie waarin het mogelijke stopzetten van olieboringen op Groenland leidt tot een kaping van een onderzoeksschip in de Arctische Zee. Tevens te zien op NPO Plus. Lees de recensie.
World on Fire (zondag 25/10, NPO Plus) Dramaserie waarin we een aantal mensen volgen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Met Sean Bean en Helen Hunt. Ook te zien op NPO 2 en op NPO Start. Bekijk de trailer.
ZeroZeroZero (maandag 26/10, NPO 3) Misdaaddrama van de makers van Gomorra, over de internationale transport van cocaïne. Een Amerikaans transportbedrijf vervoert de ladingen vanuit Mexico naar Europa. Lees de recensie.
The Undoing (maandag 26/10, Ziggo) Thrillerserie van de maker van Big Little Lies waarin het gelukkige leven van een welgesteld koppel (Nicole Kidman en Hugh Grant) plots volledig overhoop wordt gehaald. Bekijk de trailer.
Killing Eve S03 (maandag 26/10, Videoland) Thrillerdrama over de haat-liefdeverhouding tussen agente Eve en de dodelijke Villanelle. In het derde seizoen gaat de serie dieper in op de achtergrond van Villanelle. Lees de recensie.
Vilas (dinsdag 27/10, Netflix) Documentaire over de Argentijnse tennisser Guillermo Vilas. Een Argentijnse journalist wil bewijzen dat zijn landgenoot in de jaren zeventig ten onrechte de eerste plek op de wereldranglijst is ontzegd.
Sarah Cooper: Everything’s Fine (dinsdag 27/10, Netflix) Eerste stand-up special van de in Jamaica geboren maar in New York gevestigde Sarah Cooper, die bekend is van haar filmpjes waarin ze president Trump doet lip-syncen.
Blood of Zeus (dinsdag 27/10, Netflix) Animatieserie van de studio achter Castlevania. Het verhaal volgt een man in het oude Griekenland die ontdekt dat hij de zoon is van Zeus en de wereld moet redden van een duivels leger.
Nobody Sleeps in the Woods Tonight (woensdag 28/10, Netflix) Horrorfilm die afkomstig is uit Polen. Een groep aan technologie verslaafde tieners moet nu afkicken in de bossen, waar een duistere kracht andere plannen heeft.
Holidate (woensdag 28/10, Netflix) Romantische komediefilm waarin twee mensen met een hekel aan de feestdagen afspreken om nu elkaars ‘holidate’ te worden. Met rollen voor Emma Roberts en Luke Bracey. Bekijk de trailer.
Secrets of the Saqqara Tomb (woensdag 28/10, Netflix) Documentaire over opgravingen in Egypte. Nadat archeologen een oude tombe hebben aangetroffen, proberen ze de geschiedenis van deze bijzondere vondst te achterhalen.
The Good Doctor S03 (woensdag 28/10, Ziggo) Ziekenhuisdrama van de maker van House, over een jonge arts (Freddie Highmore), die ondanks zijn autistische stoornis mag werken in een prestigieus ziekenhuis. Lees de recensie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief