Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Judas S02E01-02: de rechtszaak Holleeder begint

  •  
10-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
276 keer bekeken
  •  
Judas S02
‘Knuffelcrimineel’ Willem Holleeder zit eindelijk vast. Maar dat betekent niet dat zus Astrid (Rifka Lodeizen) nu rustig kan ademhalen.
Foto credits: Mark de Blok
De band tussen broers en zussen is er toch een die zich moeilijk helemaal laat verbreken, zo blijkt in de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen van Judas. Willem Holleeder (Gijs Naber, Aanmodderfakker , Penoza ) is eindelijk opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij twee liquidaties en de rechtszaak staat op het punt te beginnen.
Maar dat betekent niet dat jongere zus Astrid (Rifka Lodeizen, Kan door huid heen , Overspel ) nu rustig kan ademhalen. Ook vanuit een cel is Holleeder levensgevaarlijk. Zeker nu zowel zij als zus Sonja (Marit van Bohemen) tegen hem gaan getuigen. De grootste last ligt op Astrids schouders. Zij heeft namelijk bergen geluidsopnames van hun gezamenlijke gesprekken. ‘Hij stopt niet tot ik dood ben’, zo vertrouwt ze een Amerikaanse journalist toe, die haar interviewt over het bekroonde boek ( Judas ) dat ze over haar broer schreef.
Judas S02
Ook de uitkomst van de rechtszaak staat allesbehalve vast. Holleeder mag dan ooit bekend zijn geworden als mede-ontvoerder van Freddy Heineken; door velen wordt hij nu beschouwd als een knuffelcrimineel, wiens ongefilterde mening meer als entertainment dan als bedreigend wordt gezien. De zusjes worden juist met argwaan bekeken. Hebben zij dan nooit geprofiteerd van Willems criminele activiteiten?
Judas S02
Wat ook niet helpt is dat Astrid ook niet bepaald op haar mondje is gevallen. Bijna iedere zitting waarbij zowel Astrid als Willem aanwezig is, eindigt in gebekvecht, alsof ze niet allebei volwassenen zijn, maar puberende tieners tijdens een autovakantie. Toch is het juist Astrid die tijdens de rechtszaak door de voorzitter terecht wordt gewezen. Zij zou, als advocate, toch beter moeten weten. Willem merkte het al eens op: ze zijn allebei ‘ordinaire straatkatten uit de Jordaan’. Op cruciale punten anders, maar toch ergens ook gelijk.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Judas S02
Die dubbelheid weet de serie goed te vatten. Zolang Willem leeft is Astrid haar leven niet zeker, maar hij is ook haar imaginaire raadgever, die haar tijdens haar eenzame uren gezelschap houdt in haar slecht beveiligde appartement.
Judas S02, vanaf 10 november 2022 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief