Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve maken The Son

  •  
21-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Enemy
De maker van Prisoners en Enemy herenigt met Gyllenhaal voor zijn eerste vaste rol op televisie.
Jake Gyllenhaal zal straks op HBO te zien zijn in de miniserie The Son. Het project is een bewerking van het boek van Jo Nesbo ( Occupied ) en wordt omschreven als 'een verhaal over wraak dat zich afspeelt in een zeer brute hiërarchie van corruptie in Oslo'. De acteur speelt Sonny Lofthus, een ontsnapte gevangene met een verslaving aan pijnstillers die op de vlucht is voor de wet en zich zijn verleden niet kan herinneren. De afleveringen worden geregisseerd door de Canadese filmmaker Denis Villeneuve ( Dune ), die al eerder met Gyllenhaal werkte aan de films Prisoners en Enemy (foto). Het duo was al een tijdje op zoek naar een derde project om samen aan te werken. The Son zou eerst een film worden, maar er is nu tijdens het schrijven besloten om er een miniserie van te maken.
Lenore Zion ( Ray Donovan , Good Behavior ) is aangesteld als showrunner en Jonathan Nolan en Lisa Joy ( Westworld ) zullen de miniserie gaan produceren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief