Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

J.A. Bayona regisseert Lord of the Rings-serie

  •  
03-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
J.A. Bayona
De Spaanse regisseur van The Orphanage was vorig jaar verantwoordelijk voor Jurassic World: Fallen Kingdom.
Amazon heeft J.A. Bayona aangesteld om de eerste twee afleveringen van hun nieuwe tv-bewerking van The Lord of the Rings te regisseren. De in Spanje geboren regisseur is onder meer bekend van de rampenfilm The Impossible en had vorig jaar nog succes met Jurassic World: Fallen Kingdom (foto), dat wereldwijd meer dan een miljard dollar opleverde. Tevens regisseerde hij een aantal afleveringen van de serie Penny Dreadful. Bayona zal de Lord of the Rings-serie ook produceren. De tv-versie speelt zich af voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring. Eerder werden JD Payne en Patrick McKay aangesteld als de scenaristen van de serie. Amazon wil naar verluidt een miljard dollar spenderen aan het project, waarmee het de duurste tv-serie aller tijden zou worden.
Wanneer The Lord of the Rings bij Amazon zal verschijnen is nog niet bekend. De vod-dienst zou plannen hebben voor vijf seizoenen, plus ook mogelijke spin-off's.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief