Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

In the Dark S03E01: tasten in het duister

  •  
14-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
In the Dark S03
Spannende ouverture van derde seizoen oogt bij vlagen als een knipoog naar The Sopranos en Fargo (de film).
Foto credits: ViacomCBS
De openingsaflevering van het derde seizoen van In the Dark oogt bij vlagen als een kruising annex knipoog naar de bekende sneeuwrijke Sopranos -aflevering Pine Barrens en Fargo (1996), het groteske meesterwerk van de gebroeders Coen. Murphy (Perry Mattfeld) is niet op zoek naar een naald in een hooiberg maar naar haar knoop in het bos, op de plek waar ze met haar handlangers het stoffelijk overschot van drugsbaron en witwasser Nia (Nicki Micheaux) heeft begraven. Murphy is achterdochtig: als de autoriteiten het lijk vinden, dan vinden ze wellicht ook wat zij daar per abuis heeft achtergelaten na een spontane vrijpartij met Max (Casey Deidrick) – ja, seks hebben in de kou, en bij een graf, is geenszins bezwaarlijk. 
Misschien is het bovengenoemde wel exemplarisch voor de handelingen van Murphy, die ten alle tijden kan vrijen en bovendien al dan niet zichtbaar kan genieten van gevaarlijke situaties. Maar de hoofdpersoon is ook van het pad afgeraakt, en heeft vijanden. Zoals haar ex-lover (en belastinginspecteur) Josh (Theodore Bhat), die weet wat Murphy op haar kerfstok heeft. Wanneer hij haar via de witwaspraktijken waar ze bij betrokken was probeert te pakken dan verzint Murphy een list. Aangezien ze weet dat zijn zicht steeds slechter wordt, communiceert ze die kostbare informatie aan Josh’ werkgever.
In the Dark S03
Dat is mooi gevonden door de makers. Wanneer de blinde Murphy figuurlijk in het duister tast, dan begaat ze de rigoureuze daad waardoor Josh in het duister begint te tasten – of toch niet? Want Josh blijkt net zo vastberaden als Murphy; een ware luis in de pels. Hoewel, over het in het duister tasten gesproken, het aan het einde van vorig seizoen Murphy was die – toen Josh achter haar criminele gedrag kwam – letterlijk het licht uitdeed en haar huis ontvluchtte. Aan het einde van de openingsaflevering van het nieuwe seizoen besluiten Murphy en haar handlangers het hazenpad te kiezen – als Nia’s graf wordt gevonden – terwijl Josh ineens steun krijgt van rechercheur Clemens (Matt Murray).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In the Dark S03
Clemens is een onvervalste good guy die corruptie bestrijdt binnen zijn politiedepartement en steeds meer op een soort kloon van Serpico – uit de bekende film uit 1973, met Al Pacino in de hoofdrol – begint te lijken: zijn collega's wantrouwen hem. Eigenlijk zou je als kijker moeten hopen dat Clemens triomfeert. Toch hoop je in eerste instantie dat Murphy goed terechtkomt. Dat is enigszins knap gedaan: hoewel Clemens en Murphy – gezien de corruptie, die ook Murphy treft – eveneens gedeelde belangen hebben. Zullen die belangen elkaar ook nog gaan kruisen? Buiten kijf staat dat het derde seizoen begint met een intrigerende sprong in het diepe.
In the Dark S03, vanaf 15 juni 2022 bij Ziggo Movies & Series L en XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief