Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

In Good Hands 2: zoetsappig(er) vervolg op Turkse dramedy

  •  
23-05-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
484 keer bekeken
  •  
InGoodHands2

© Netflix

Vader en zoon staan er alleen voor totdat zich ineens een potentiële lover en (surrogaat)moeder aandient in ongeloofwaardige maar aandoenlijke sequel.

In In Good Hands (2022) bleek Can (Mert Ege Ak) het biologische zoontje van Firat (Kaan Urgancioglu). Nadat Cans moeder Melisa (Asli Enver) in die film overleed, staan de twee er in In Good Hands 2 alleen voor. Althans, totdat Firat een nieuwe lover en Can zijn surrogaatmoeder ontmoet. Architect Sezen (Melisa Pamuk) blijkt de verlosser. Maar voordat het zover is moeten de personages, zoals gewoonlijk in dit soort zoetsappige films, nog een aantal obstakels nemen. Zo kampt Firat met een alcoholverslaving en vreest hij zijn vader achterna te gaan – terwijl hij er juist voor Can wil zijn.

En Can wil op zijn beurt terug in de tijd reizen, naar toen zijn moeder nog leefde, zodat hij haar kan zeggen dat hij van haar houdt, in de hoop dat ze niet sterft. Hij bouwt een tijdmachine, en Firat vindt het eerst nog moeilijk om zijn zoon daar bij te helpen. Maar Sezen blijkt uiteindelijk de lijm die de band tussen vader en zoon weet te herstellen. Ook helpt ze Can zich kranig te weren tegen zijn klasgenootjes, die hem pesten vanwege zijn overleden moeder.

DSC_5859 copy,DSC_5859 copy

© Netflix

Waar het eerste deel nog leunde op een ongeloofwaardige maar aandoenlijke gedachte, een ernstig zieke vrouw die op de valreep (voor haar sterven) een vader vindt voor haar kind, is In Good Hands 2 iets te veel van het goede. Waarom voelt Sezen zich aangetrokken tot een alcoholistische nietsnut? Waarom zou ze een moederfiguur willen spelen in Cans leven, terwijl, zo blijkt, ze zelf kampt met een depressie? Het zijn vragen die je eigenlijk achterwege moet laten. In Good Hands 2 moet het net als zijn voorganger dus vooral hebben van de bij vlagen ontwapenende aandoenlijkheid.

In Good Hands 2, vanaf donderdag 23 mei 2024 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief