Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

In from the Cold S01E01: misdaaddrama en superheldenepos ineen

  •  
28-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
In from the Cold
Actrice Margarita Levieva speelt een oud-spion met superkrachten in spannende, maar niet erg originele thriller.
Als er op een dag in Madrid allerlei rare dingen gebeuren – een racistische man lokt een ruzie uit in een stadsbus; de bezoeker van een bruiloft op het dak van een wolkenkrabber gooit een andere gast over de reling – dan rijst de vraag: is dit massahysterie of zit er iets of iemand achter? Al snel blijken de incidenten het werk van een kwade genie. De alleenstaande moeder Jenny Franklin (Margarita Levieva uit  The Deuce in een interessante rol), die toevallig in Madrid is met haar dochter, wordt vervolgens door de CIA gekidnapt: zij blijkt de sleutel tot een oplossing.
Jenny Franklin is eigenlijk Anya Petrova, een geheim agente die ooit, te zien in flashbacks naar Moskou in de jaren negentig, spioneerde voor de Russen. Een CIA-agent dreigt als ze niet meewerkt haar hiervoor op te laten pakken en te deporteren naar de Verenigde Staten. Dus treedt ze weer, maar met gezonde tegenzin, in dienst. Tijdens haar eerste klus moet ze een man zien te verleiden, maar kan ze dat nog wel, met haar ‘gebarsten tepels en het litteken van een keizersnede’? Franklin ondergaat vervolgens een metamorfose, van brave moeder naar sexy superheld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In from the Cold
Aan het einde van de aflevering volgt nog een verrassing: Franklin kan van gedaanten wisselen. De scène waarin ze van een vrouw verandert in een man memoreert aan The X-Files. Sowieso is de showrunner van dienst, Adam Glass, niet onbekend met het bovennatuurlijke: hij maakte eerder Supernatural. In from the Cold is in dat opzicht een interessante combinatie tussen een superheldenepos en een misdaaddrama. Ook zijn er gelijkenissen met de televisieklassieker The Americans : zelfs het introfilmpje – met beelden uit de Koude Oorlog – lijkt een opzichtige knipoog naar het drama over twee Russische spionnen in de Verenigde Staten.
In from the Cold S01, vanaf 28 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief