Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

If Only S01E01: uitgekauwd en onsympathiek

  •  
28-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
If Only
Komediereeks over een dertiger die haar jongere jaren opnieuw mag beleven hangt aan elkaar van clichés.
Foto credits: Maria Heras / Netflix
Een ingedutte, ongelukkige dertiger krijgt in If Only – de ‘wat als’-formule is weer van stal gehaald – de kans om haar dateleven opnieuw te doen. Het huwelijk van Emma (Megan Montaner) en Nando (Miguel Fernández) zit in een sleur. Emma is (nog maar) 30 jaar oud en wil meer van het leven dan het zorgen voor haar twee kids en het aanhoren van het gezever van haar moeder. Ze snakt naar avontuur, naar sensatie. Ze wil, kortom, haar jongere jaren overdoen. In een normale verhaalwereld kan dat natuurlijk niet, maar daar verzinnen de makers van deze nieuwe Spaanse komediereeks iets nieuws op.
Door een gelukkige samenkomst van omstandigheden belandt Emma ineens in het verleden. Op de avond dat ze op de date gaat waarop Nando haar ten huwelijk zal vragen. Ditmaal weet ze hopelijk dat ze nee moet zeggen? Of zal de moraal van het verhaal weer eens zijn – à la It’s a Wonderful Life (1946) – dat Emma tevreden had moeten zijn met wat ze heeft? Dat laatste zou trouwens vreemd zijn, want het lijkt er überhaupt niet op dat ze van haar kinderen houdt. Emma drinkt liever op een terras een biertje met een vriend. De personages in If Only zijn in die zin ook maar weinig sympathiek en vooral met zichzelf bezig.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
If Only
Daar valt moeilijk naar te kijken. Eigenlijk boeit het weinig of Emma’s tweede kans ook zal slagen. Omdat ze dus – zie It’s a Wonderful Life – de eerste keer ook niet echt haar best heeft gedaan. Misschien moeten televisiemakers dit soort uitgekauwde invalshoeken de komende tijd eens links laten liggen.
If Only S01, vanaf 28 oktober 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief