Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Human Resources S02E01: een diepere betekenis ontbreekt

  •  
09-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
EN-US_HR2_Main_Mug_Vertical_27x40_RGB_PRE

© Netflix

Provocatief bedoelde grappen over masturbatie en feces zijn opnieuw eerder slaapverwekkend. 

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Human Resources draait om de ‘Jizz Mitzvah’ (een woordspeling op Bar Mitzvah; het Joodse feest waarbij een jongen en man wordt) van hormoonmonster Montel (Cole Escola). Het is de bedoeling dat Montel tijdens deze festiviteit op het podium achter een gordijn masturbeert totdat hij ejaculeert. Voor de gelegenheid heeft vaderlief Maury (Nick Kroll, tevens de showrunner) ook al wat leukigheden gereserveerd, zoals een ‘fotohokje waar je dickpics kan maken’. Maar voor de feestavond instrueert pa zijn zoon dat hij nog wat ‘aftrekoefeningen’ moet doen.

Al snel blijkt dat Montel helemaal geen Jizz Mitzvah wil omdat hij geen hormoonmonster wil worden. Hij treedt liever in de voetsporen van Lionel St. Swithens (David Thewlis) en wil zich laten omscholen tot ‘Shame Wizard’. Dit alles lijkt een soort goedbedoelde knipoog naar de tijd waarin we leven, waarin lang niet iedereen in een vooraf gebakken stramien wil worden gedrukt. Op zich is dat leuk gevonden. Alleen lijkt het er sterk op dat de bovengenoemde grappen als bedoeling hebben om de kijker te provoceren. Net als in het eerste seizoen van Human Resources slagen de makers daar amper in.

Human_Resources_n_S2_E2_00_00_57_08

© Netflix

Sommige grappen zijn wel treffend, zoals wanneer blijkt dat de nieuwe cliënt van Emmy (Aidy Bryant) tijdens een onenightstand haar wekker zet om een uur ’s nachts, zodat ze niet met haar eenmalige bedpartner hoeft te ontbijten. Maar als even later een scène zich afspeelt in een wc (met penis- en plasgrappen tot gevolg) dan is het niveau weer van het kaliber puberhumor. Je moet er in die zin van houden. En misschien ook de diepere betekenis kunnen zien achter al deze scatologie.

Human Resources S02, vanaf vrijdag 9 juni 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief