Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Hugh Laurie gecast in pilot van Veep-bedenker

  •  
23-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De acteur uit House speelt de hoofdrol in de proefaflevering van de nieuwe serie van Armando Iannucci.
Hugh Laurie (House) is officieel gecast in de pilot voor de potentiële HBO-serie Avenue 5. De komische scifi-serie speelt zich af in de toekomst en Laurie geeft gestalte aan het hoofdpersonage Ryan Clark, de Amerikaanse kapitein van het ruimteschip waar de titel naar verwijst. De pilot werd bedacht door Armando Iannucci, de bedenker van Veep die onlangs nog de satirische speelfilm The Death of Stalin afleverde. Laurie werkte al eens eerder met Iannucci aan het vierde seizoen van Veep. De gastrol van de acteur liep door tot in het vijfde seizoen, maar toen had Iannucci het door hem bedachte Veep al verlaten. Onlangs speelde Laurie de hoofdrol in twee seizoenen van Chance (dat hier te zien was op Fox) en had hij een bijrol in The Night Manager (dat hier te zijn was bij de NPO).
De kans dat de proefaflevering van Avenue 5 straks wordt uitgebouwd tot serie lijkt redelijk groot, want HBO liet ook al scripts voor de volgende afleveringen bestellen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief