Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

How to Get Away with Murder S05E01: vertrouwde spanning

  •  
02-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
261 keer bekeken
  •  
How to Get Away with Murder S05
Het misdaaddrama keert in het vijfde seizoen terug met een solide start.
Viola Davis is de drijvende kracht achter het succes van de dramaserie How to Get Away with Murder. Het misdaaddrama leunt al vier seizoenen lang op de acteerkwaliteiten van de 54-jarige charismatische actrice als de uitmuntende strafrechtadvocate Annalise Keating. Het vijfde seizoen keert als vanouds terug met een gewelddadige misdaad die in de loop van het seizoen moet worden opgelost.
In de openingsscène zie je letterlijk het perspectief van het slachtoffer wanneer rode druppels bloed op het besneeuwde landschap vallen, alsof het van de kijker is, en de camera bootst het langzaam knipperen van de vermoeide ogen na, terwijl we op de grond instorten. Een flashback. Het is drie maanden eerder, en je ziet de universiteitscampus door de ogen van de mysterieuze nieuwkomer Gabriel Maddox (Rome Flynn), die vastbesloten is om les te krijgen van de beruchte Annalise Keating.
Vlagen uit de voorgaande seizoenen komen voorbij. Michaela’s (Aja Naomi King) beslissing om Simon te framen om zichzelf en haar vrienden te beschermen, komt herhaaldelijk terug in gesprekken, en met name Oliver (Conrad Ricamora) houdt zich aan het voorval vast. Bonnie (Liza Weil) zit goed op haar plek als de interim officier van justitie om erachter te komen of Denver vóór zijn dood iemand anders de onthullende bestanden heeft laten zien. Nate (Billy Brown) onderzoekt nog steeds Bonnie. Laurel (Karla Souza) wordt telkens herinnerd aan het drama met haar ouders door de mysterieuze littekens op haar armen. En Tegan (Amirah Vann) is terug en ziet er tegen op dat Annalise zich mogelijk aansluit bij haar advocatenkantoor.
Het wel en wee van de kerngroep rechtenstudenten rondom Annalise vormt nog steeds het hart van de serie. De relatiedynamiek tussen de 'Keating 5' fluctueert: Laurel dient ervoor te waken dat ze Frank niet meer misbruikt voor seks en kinderopvang. Asher (Matt McGorry) worstelt om over Michaela heen te komen, terwijl zij een relatie probeert aan te knopen met Marcus. Connor (Jack Falahee) en Oliver zijn nog steeds van plan om te trouwen.
Het nieuwe persoonlijke motto van Annalise is om grenzen te trekken ten opzichte van haar favoriete studenten. Het is maar de vraag of het haar gaat lukken. De aantrekkingskracht van het misdaaddrama - ondanks de hiaten in het script van Peter Nowalk en Joe Fazzio - ligt in het feit dat de gemaakte plannen van de rechtenstudenten altijd in de war raken, en de vele intriges zorgen voor oplopende spanning.
How to Get Away with Murder is bewust van zijn eigen magnetisme, en stelt alle pionnen op het schaakbord op, om ze later in het seizoen één voor één omver te werpen.
How to Get Away with Murder S05, vanaf 1 januari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief