Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Home Before Dark S02E01: Murder, She Wrote voor kids

  •  
12-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Home Before Dark
Echt grotesk wordt het niet in intrigerende openingsaflevering van het tweede deel van kinderthriller.
Het eerste seizoen van Home Before Dark eindigde met een halve cliffhanger. De 9-jarige onderzoeksjournalist Hilde Lisko (Brooklynn Prince) wist aantoonbaar te maken dat Sam Gillis (Michael Greyeyes), de jeugdvriend van haar vader Matt (Jim Sturgess), jaren onschuldig vastzat voor de moord op Richard Fife. Omdat Fife kennelijk nog leeft. Maar waar hij verblijft weet niemand. Daar probeert Lisko in het tweede deel achter te komen, hoewel de zaak volgens haar ouders nu gesloten is. Sowieso zijn sommige leden van de gemeenschap het speurwerk van de intussen 10-jarige savant helemaal zat.
Het duurt evenwel niet lang voordat Lisko in het nieuwe seizoen nog een geheim op het spoor komt. Iets met landjepik en een bedrijf dat smerige tactieken – denk aan Erin Brockovich (2000) – hanteert om zijn zin te krijgen. Waarop de hoofdpersoon aan het einde van de aflevering opmerkt dat Erie Harbor, het dorpje waar ze naartoe moest verhuizen vanwege de financiële nood van haar ouders, ‘meer geheimen kent’. Hoewel de indruk wordt gewekt dat de zaak rondom Richard Fife ook zeker een staartje zal krijgen. Sowieso kruipt bij Lisko het bloed waar het niet gaan kan.
Home Before Dark S02
Ook in het tweede seizoen heeft ze klaarblijkelijk een mandaat om als minderjarige zomaar het politiebureau en het streekarchief binnen te wandelen. Zijn de volwassenen in het dorp in slaap gedut? Maar die kleine ongeloofwaardigheden moet je maar voor lief nemen. Home Before Dark laat zich namelijk in het tweede seizoen nog steeds omschrijven als Murder, She Wrote voor kids. Waarbij moet worden opgemerkt dat Lisko’s deducerend vermogen makkelijk kan wedijveren met dat van Jessica Fletcher uit de legendarische whodunit. Hoewel Home Before Dark, ironisch genoeg geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, wel bij vlagen knullig overkomt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Home Before Dark S02
Echt uit de ban springen, in groteske zin, kunnen en willen de makers niet. Misschien wel omdat ze, zoals de brave titel suggereert, thuis willen zijn voor het donker; vóórdat de echte schimmigheden zich manifesteren.
Home Before Dark S02, vanaf 11 juni 2021 wekelijks bij Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief