Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Holiday Rush: lusteloos kerstdrama

  •  
29-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Holiday Rush
De romantische kerstkomedie worstelt met een dun plot en valse sentimentaliteit.
Een repetitief plot, onverwachte onthullingen, en kerstzoetigheid. In het genre van de kerstfilm zorgen deze elementen samen voor escapistisch kijkplezier. Het gouden randje van de kerstkomedie Holiday Rush? Een solide cast die bij vlagen het magere script weet te compenseren.
Rush Williams (Romany Malco) is een populaire radio-dj en een alleenstaande vader die samen met zijn collega en beste vriendin Roxy (Sonequa Martin-Green) ontslagen wordt, wanneer blijkt dat het radiostation wordt gekocht en geabsorbeerd door een zielloos medianetwerk vertegenwoordigd door Jocelyn Hawkins (Tamala Jones). De werkloze Rush kan dus niet langer de levensstijl financieren voor zijn verwende kinderen: oudste dochter Mya (Deysha Nelson), de tweeling Evie (Andrea-Marie Alphonse) en Gabby (Selena-Marie Alphonse), en zoon Jamal (Amarr M. Wooten). Hoe kan hij zijn kinderen nu een fijne kerst geven? Roxy komt met een idee: koop het oude radiostation dat hen hun grote doorbraak gaf, en creëer opnieuw een eigen pad naar de top.
Holiday Rush
De kerstfilm heeft in de kern een aantal goede ideeën: sociale mobiliteit, het belang van een sociaal vangnet, en sociale media-druk onder jongeren. Het komt alleen nergens volledig uit de verf. De karakterisering van de vier kinderen schuurt in de film. Het is duidelijk dat ze verwende nesten zijn – de tweeling wil een echte mini-pony als kerstcadeau, terwijl Jamal denkt dat zijn vader hem doelbewust financiëel wil saboteren terwijl hij op het punt staat om te gaan studeren - en de voorgeschotelde persoonlijke groei blijft gekunsteld.
Holiday Rush
Het talent van komiek Deon Cole ( Black-ish ), als de voormalige baas Marshall, wordt hier verspild in nietszeggende scènes. Dit wordt versterkt door de toevoeging van Paula (La La Anthony), de overleden vrouw van Rush, wie herhaaldelijk terugkomt in het verhaal – letterlijk als een geest die straalt met engelenlicht. Haar aanwezigheid onderstreept alleen de valse sentimentaliteit die de film de kijker soms voorschotelt.
Martin-Green (bekend van The Walking Dead en haar hoofdrol in Star Trek: Discovery ) weet met haar acteerwerk de film te aarden, en elke sprong in de logica (sinds wanneer is het zo makkelijk om een radiostation te kopen?) met overtuiging te verkopen. Ze heeft chemie met ieder personage, vooral met Malco ( A Million Little Things ). Darlene Love als de gemoedelijke tante Jo is ook een klein lichtpunt, zowel binnen de familie als in de film.
Holiday Rush
In de aanloop naar de feestdagen is een kerstfilm het ultieme tijdverdrijf, maar Holiday Rush geeft je weinig materiaal voor vermakelijk escapisme.
Holiday Rush, vanaf 28 november 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief