Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

His Dark Materials: trailer voor tv-bewerking

  •  
19-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
His Dark Materials
Game of Thrones is inmiddels afgelopen, maar HBO (en de BBC) hebben een nieuwe fantasyserie in aantocht.
His Dark Materials is een tv-verfilming van de gelijknamige boekenreeks van auteur Philip Pullman. De serie volgt Lyra (Dafne Keen, die doorbrak naast Hugh Jackman in Logan), een jonge vrouw uit een andere wereld die op zoek is naar haar vermiste vriendin, en stuit op een sinistere plot omtrent nog meer 'gestolen' kinderen. James McAvoy ( Split ) geeft gestalte aan Lord Asriel en Ruth Wilson ( Luther ) is te zien als de slechte Marisa Coulter. Het eerste boek uit de trilogie werd al eens bewerkt tot de film The Golden Compass, toen met Daniel Craig als Asriel en Nicole Kidman als Coulter. De tv-serie wordt geschreven door toneelschrijver Jack Thorne, bekend van Harry Potter and the Cursed Child, en de regie was in handen van Tom Hooper (The King's Speech).
Of His Dark Materials ook naar Nederland komt is niet bekend, maar de serie zal straks tevens te zien zijn op de BBC, dat het project samen met HBO produceert.
Update: de serie start 3 november op BBC One
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief