Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Hidden S03E01: Wales als naargeestig toneel

  •  
10-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
Hidden S03
Rechercheur Cadi John wil verhuizen naar de stad maar lijkt stiekem de (gefictionaliseerde) misère van het platteland ook wel te waarderen.
Foto credit: Severn Screen & A3MI
Het platteland van Wales wordt in Hidden al twee seizoenen afgespiegeld als grimmig en duister. Het derde seizoen wordt er niet vrolijker op. Geen verrassing dus dat rechercheur Cadi John (Sian Reese-Williams) solliciteert naar een baan in de stad. Maar het sollicitatiecomité is sceptisch: dit zou de derde verhuizing in korte tijd betekenen. Bovendien dient zich eerst nog een nieuwe moordzaak aan. Het stoffelijk overschot van een dertiger is gevonden in de bossen. In de openingsscène is al te zien dat het daar spookt, wanneer een rennend figuur zich pijlsnel door het donker beweegt.
Een jongeman met het syndroom van Down maakt contact met de man, die later in het verhaal zijn broer blijkt. En die broer komt er niet al te best vanaf, en dat maakt zijn broertje tot een belangwekkende getuige. Maar er is meer: de verdachte is werkzaam op een bouwproject, en landbezit speelt ook in Hidden ditmaal een rol van betekenis. En dan is er nog iets met een priester die zich geheimzinnig gedraagt. Geleidelijk maken showrunners Mark Andrew en Ed Talfan voor de kijker invoelbaar dat gevoelens van optimisme niet in deze verhaalwereld thuishoren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hidden S03
Als kijker zou je bijna zelf van het platteland van Wales naar de ogenschijnlijk warme geborgenheid van de stad willen verhuizen. Misschien is dat het grootste manco van deze misdaadreeks: er valt weinig te lachen. Men neemt zichzelf zo serieus. Veel personages gedragen zich nors. Maar wie de behoefte voelt om zich onder te dompelen in een zwarte deken van misère zal zich bij Hidden ongetwijfeld thuis voelen. Misschien is dat ook wel de reden waarom John blijft hangen – het is op haar standplaats tenminste nooit saai.
Hidden S03, vanaf 11 maart 2023 op Canvas en momenteel ook in zijn geheel op NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief