Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Het A-Woord komt op 21 september naar de NPO

  •  
01-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het A-Woord
Lies Visschedijk (Soof) en Guy Clemens (Doris) spelen de ouders van een zesjarige jongen met autisme.
Deze maand kun je bij de NPO kijken naar de feeldgood-dramaserie Het A-Woord. De serie draait om de zesjarige Sam (Bart van den Berg), die zich anders gedraagt dan zijn leeftijdsgenoten. Wanneer er op een dag wordt vastgesteld dat hij autistisch is, slaat dat in als een bom bij zijn ouders (Lies Visschedijk en Guy Clemens) die er alles aan doen om het A-woord te vermijden. Maar ondanks hun oprechte, ontroerende en soms hilarische pogingen het beste voor Sam te doen, ontdekken ze dat het leven niet altijd maakbaar is. Bijrollen zijn er voor Peter Blok (Familie Kruys), Aiko Beemsterboer (Vechtmeisje), Marcel Harteveld (Danni Lowinski) en Yootha Wong-Loi-Sing (Love Is). De serie is een tv-bewerking van het Israëlische Yellow Peppers, dat eerder al een Britse versie kreeg.
Het A-Woord is vanaf 21 september wekelijks te zien op NPO 1 en bij NPO Start. De Nederlandse dramaserie verschijnt op die dag tevens in zijn geheel op NPO Plus.
Foto credit: EO
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief