Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

He’s Expecting S01E01-02: aandoenlijk en kolderiek

  •  
22-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
He's Expecting
In Japanse dramedy over een cisgender man die zwanger wordt draaien de makers de traditionele genderrollen om.
Het is geen nieuw onderwerp: mannen die zwanger worden. Zie bijvoorbeeld Junior (1994), waarin de buik van Arnold Schwarzenegger almaar groter wordt. Maar Junior is nog min of meer satirisch, en in He’s Expecting wordt de zwangerschap van een man een stuk serieuzer genomen. Sterker nog: de zwangere buik van Hiyama Kentaro (Saitoh Takumi) komt vrijwel direct in beeld. Kentaro prevelt: ‘Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zo zijn.’ Dan volgt de voorbereiding op een keizersnede, terwijl Kentaro vervolgt: ‘Dit heeft het ritme van m’n leven veranderd. Wat zou jij doen?’
Het heeft wel iets aandoenlijks, de bovengenoemde openingsscène. Met een man die tot de conclusie komt dat zwanger zijn en bevallen uiterst zwaar is, misschien wel het zwaarste dat veel vrouwen in het leven moeten ondergaan. En toch is dat geen bezwaar voor Kentaro, die wordt geïntroduceerd als een 37-jarige succesvolle zakenman die een vriendin heeft die geen kinderen wil omdat ze dat niet kan combineren met haar carrière. Wanneer Kentaro ziet dat ook cisgender mannen zwanger kunnen worden door een nieuw medisch wonder, dan lijkt hem dat geen slecht idee. Nog zo’n ontroerende scène: tijdens de eerste echo van de Japanner blijkt dat er iets in hem leeft.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
He's Expecting
Zolang je in dit alles – dat soms ook kolderiek oogt – meegaat, dan is He’s Expecting een fascinerende dramedy waarin showrunners Yamada Yoshitatsu, Sode Yokiku en Amano Shihiro de rollen omdraaien zonder per se in clichés te vervallen. En misschien speelt He’s Expecting ook in op een wens van sommige alleenstaande cisgender mannen die wel een gezin zouden willen stichten.
He's Expecting S01, vanaf 21 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief