Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Gunther’s Millions S01E01-02: puissant rijke hond

  •  
01-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
267 keer bekeken
  •  
Gunther's Millions
Onevenwichtige docu over een Duitse herder die een godsvermogen erft is weinig noemenswaardig.
Foto credits: Netflix
De Duitse herder Gunther erft in 1992 152 miljoen Duitse mark als zijn bazin, de Duitse gravin Carlotta Von Liebenstein, komt te overlijden. De Italiaanse ondernemer Maurizio Mian wordt aangesteld als beheerder van het geld, dat in een trustfund is gestort. Al snel staat Gunther bekend als het rijkste dier op aarde. Wat er nu precies waar is van dit mythische en vooral kolderieke verhaal, is onduidelijk. Hoewel het erop lijkt dat het arme dier vooral door Mian wordt ingezet als publiciteitsstunt voor de bedrijfsactiviteiten van 'The Gunther Corporation'. Zoals wanneer Gunthers curator in 2000 het huis van Madonna koopt in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida.
In dat huis stalt Mian een groep jongelingen die gezamenlijk een popgroep moeten vormen – nog zo’n ‘ludiek idee’. Of zijn deze knappe, zongebruinde twintigers de lijdende voorwerpen in een experiment naar geluk? Buiten kijf staat dat Gunther’s Millions van de hak op de tak springt: televisiemaker Aurelien Leturgie schakelt moeiteloos van verhalen over orgies naar anekdotes over een ‘nieuw soort mens’. Allemaal in zijn ogenschijnlijke zucht naar sensatie. Alsof de maker zich spiegelt aan zijn onderwerp, want Mian doet alles binnen zijn macht om in de schijnwerpers te kunnen staan. Een logica of verklaring voor sommige van zijn plannen ontbreekt goeddeels.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Gunther's Millions
De hamvraag is echter: is dit een noemenswaardig verhaal? Niet echt, maar wel laat Gunther’s Millions zich omschrijven als onvervalste Eurokitsch; denk aan personages uitgedost in nineties-kleding en gefilmd in soft focus. Bovenal blijkt in de eerste aflevering al dat Mian de facto ‘kan doen waar hij zin in heeft’. Logisch: Günther kan niet praten. Gelukkig krijgt het beest (of, en dat is waarschijnlijker, een van z’n nazaten) wel goed te eten.
Gunther's Millions S01, vanaf 1 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief