Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Greenleaf S03: veel tegenslagen voor de familie

  •  
23-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
293 keer bekeken
  •  
Greenleaf S03
Dit seizoen lijkt de Greenleaf-dynastie in te storten door familiebreuken, fraude, bedrog en geheimen die aan het licht komen. Kan het geloof ze redden?

De serie van Oprah Winfrey slaagt erin de personages als menselijk neer te zetten. De familie Greenleaf is dan wel ‘heilig’, maar door de fouten, zonden en verleidingen die ze maken, begaan en tegenkomen zijn de leden zeker niet immuun voor kritiek en oordelen vanuit het geloof én hun gemeenschap. Zoals te verwachten van een serie van Oprah Winfrey, gaat het taboes (binnen de kerk) niet uit de weg. Echter zit de serie zichzelf soms in de weg door de vele verhaallijnen en het willen inbedden van actualiteiten.
7588.w1767.0.8a70ec3
Dit seizoen krijgt Calvery, de megakerk van de Greenleaf-familie, een flinke rekening van de belastingdienst. Er zijn een paar mensen die de familie en de kerk financieel willen helpen bij het redden van de kerk, maar niet iedereen is hier even eerlijk over. Het gezegde ‘een schaap in wolfskleren’ is toepasbaar dit seizoen. Dit geldt vooral voor Rochelle Cross (LeToya Luckett; Rosewood), die vaak een helpende hand biedt, maar ondertussen in het geniep samenzweert met haar halfbroer en schoonzusje, om de familie Greenleaf te laten boeten voor iets uit het verleden.
7589.w1980.0.aace3e7
Naast de financiële donderwolk boven het hoofd van de familie, zijn er dit seizoen ook tal van andere problemen en uitdagingen. Zo lopen de huwelijksperikelen tussen bisschop James Greenleaf (Keith David) en first lady Mae Greenleaf (Lynn Whitfield) nog hoger op door het grote geheim dat vorig seizoen aan het licht kwam. Lady Mae krijgt hulp van Maxine Patterson, gespeeld door Patti LaBelle, om een speciaal evenement op te zetten dat ervoor moet zorgen dat de kerk van haar wordt.
Zora (Lovie Simone), de dochter van Jacob (Lamman Rucker) en Kerissa Greenleaf (Kim Hawthorne), is nog steeds bij haar gewelddadige vriend en steelt zelfs geld van de kerk van haar vader. Hierop besluiten haar ouders dat zij een tijdje bij haar opa en oma moet wonen. Maar zodra zij achttien is geworden, loopt ze weg met haar vriend en er is niets wat haar tegenhoudt.
7587.w1968.0.21832a2
Sophia (Desiree Ross), de dochter van Grace (Merle Dandridge), ondergaat een zeer ingrijpende operatie waardoor zij zich (kortstondig) afzet tegen het geloof. Grace heeft een nieuw fonds opgezet en helpt samen met Rochelle een vrouw in de gevangenis, die uit zelfverdediging haar man heeft vermoord. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige flashbacks bij Grace, die in het tweede seizoen haar oom (deels uit zelfverdediging) heeft vermoord.
Aan het einde de serie komt er nog een groot geheim naar buiten, welke antwoorden geeft op vragen omtrent de lastige relatie tussen Grace en haar moeder Mae.
Greenleaf S03, vanaf 22 november 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief