Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Greenland: meeslepende rampenfilm

  •  
15-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
Greenland
Met Gerard Butler en Morena Baccarin in overtuigende hoofdrollen.
Foto credits: Prime Video / Bobbery
In de actiethriller Greenland wordt de aarde bedreigd door Clarke, een komeet van ongekende grootte die 75% van alles op de aarde zal verwoesten.
Wanneer Clarke bijna bij de aarde is, krijgen een paar honderd mensen een presidentiële noodmelding. Zo ook John Garrity (Gerard Butler), een bouwkundig ingenieur en expert in het bouwen van skyscrapers. Samen met zijn vrouw Allison (Morena Baccarin; Firefly , Homeland , Deadpool ) en hun zoontje Nathan (Roger Dale Floyd) mag hij naar een geheime locatie (bunkers in Groenland) om te schuilen als de komeet in zal slaan. De geselecteerde mensen zijn uitgekozen op basis van hun vaardigheden.
Greenland
Door de redelijk realistische aanpak van de Amerikaanse overheid in dit rampscenario, vraag je je ook af of overheden een dergelijk plan hebben klaarliggen, en wat jij zelf zou doen als je uitgekozen zou worden.
Greenland
Hoewel de film aardig voorspelbaar is - de familie raakt elkaar kwijt en moet elkaar weer terugvinden - is de film verrassend spannend en meeslepend. Butler en Baccarin nemen de kijker overtuigend mee en roepen empathie op. Ook de sociale gevolgen van de dreiging van het einde van de wereld zijn angstaanjagend herkenbaar. Het einde van de mensheid haalt of het slechtste in mensen naar boven of juist veel medemenselijkheid. Van geweld en ethische dilemma’s tot feestvierende tieners en 24/7 nieuwsupdates; het voelt allemaal maar wat te bekend.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Greenland
Regisseur Ric Roman Waugh ( Angel Has Fallen ) slaagt erin om de spanning hoog te houden en weet de vele hindernissen die John en Allison Garrity moeten overkomen om elkaar en veiligheid te vinden interessant te houden.
Greenland, woensdag 16 november 2022 om 20.30 uur te zien op Veronica en tevens te bekijken bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief