Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Grace and Frankie S07E01: onverminderd monter

  •  
14-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Grace and Frankie S07
Ook in het zevende – en laatste – seizoen slalomt het verhaal heerlijk tussen onbenulligheden en de zaken die er écht toe doen.
Ineens waren ze er: de eerste vier afleveringen van het laatste seizoen van Grace and Frankie. Als een voorproefje op het slotstuk: twaalf afleveringen die volgend jaar verschijnen. Fans hebben er lang op gewacht; de coronacrisis gooide vorig jaar roet in het eten. Maar Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston en Martin Sheen zijn goddank terug. Dat is bijzonder: er zijn maar weinig titels die het zeven seizoenen lang uithouden bij streamingdienst Netflix. Bovenal maakt een trits aan jongere kijkers door Grace and Frankie – en eveneens door het briljante The Kominsky Method , ook een goed voorbeeld – kennis met een gezelschap van olijke tachtigers.
Grace and Frankie S07
Vroeger werd je in Hollywood, zeker als vrouw, na je veertigste afgeschreven. De tijden zijn veranderd – hoewel de strijd natuurlijk nog lang niet gestreden is. Die boodschap – dat tachtigers ook een dynamisch leven kunnen leiden - passeert ook de revue aan het begin van het zevende seizoen van Grace and Frankie. Sol (Waterston) krijgt hem niet meer omhoog, en het ligt niet aan zijn geliefde Robert (Sheen). Dat de twee tijdelijk geen seks hebben is desastreus voor hun relatie. Misschien biedt een reikisessie van Frankie (Tomlin) soelaas? Het is een geestige passage in een aflevering die in het teken staat van iets ingrijpenders: de 50.000 dollar die Grace (Fonda) van haar ex Nick (Peter Gallagher) heeft gekregen.
Grace and Frankie S07
De FBI is op zoek naar het verduisterde geld van de crimineel. Maar Grace en Frankie hebben er andere plannen mee. Het is knap hoe showrunners Marta Kauffman (bekend van Friends) en Howard J. Morris telkens volgens de wetten van de sitcom het verhaal laten slalommen tussen onbenulligheden – zoals de vete tussen Brianna (June Diane Raphael) en haar baas – en de zaken die er écht toe doen in het leven. Met af en toe een stukje slapstick erdoorheen gemixt, zoals wanneer Frankie Sol en Robert in een magische trui stopt, waardoor ze elkaar niet meer kunnen ontvluchten en hun relatieproblemen onder ogen moeten komen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Grace and Frankie S07
Wat dat betreft is het spijtig dat er een einde komt aan de komediereeks. Het was interessant geweest – zolang de gezondheid het toestaat, logischerwijs – om te zien hoe een ensemble van negentigers zich had gemanifesteerd in latere seizoenen. Misschien zien we Fonda en Tomlin evenwel terug in andere hoedanigheden: het duo oogt ook in het zevende seizoen onverminderd monter.
Grace and Frankie S07A, vanaf 13 augustus 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief