Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Grace and Frankie S06E01-03: verandering is goed

  •  
16-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
Grace and Frankie S06
In het zesde seizoen ligt de nadruk op transformatie van interpersoonlijke relaties.
Een bruiloft in Las Vegas waar de geliefden elkaar het jawoord geven ten overstaande van een Filipijnse Elvis-imitator. Het is geen halsoverkop gemaakte beslissing van een stel twintigjarigen, maar een weldoordacht besluit van de oudere Grace (Jane Fonda) die ja zegt tegen haar Nick Skolka (Peter Gallagher).
Het zesde – en voorlaatste -  seizoen van Grace and Frankie keert terug met de vertrouwde dynamiek tussen de pittige ouderen. Inmiddels is de formule bekend: Grace and Frankie draait om twee zeventigjarige (nu ja, eigenlijk tachtigjarige) vrouwen die geconfronteerd worden met levensveranderende perikelen die ze op een eigenzinnige manier aanpakken.
Grace and Frankie S06
Krakkemikkige gewrichten, mentale en lichamelijke verslonzing, en een nieuwe liefde op latere leeftijd. In de opener vertelt Grace met tegenzin aan Frankie (Lily Tomlin) dat het echt waar is: ze is in het huwelijksbootje gestapt met haar steenrijke vriend Nick. Gaandeweg in de aflevering wordt het zichtbaar dat Grace validatie zoekt bij Frankie voor de goedkeuring van haar spontane daad. Intussen heeft Frankie moeite met het vertrek van Grace uit het strandhuis en verdrinkt ze haar gevoelens in films en Chinese noedels, en laat ze zichzelf verslonzen. Het is duidelijk: Frankie moet leren om alleen te zijn, terwijl Grace weer went aan het getrouwde leven en dient uit te vogelen wat het begrip ‘huwelijk’ voor haar betekent.
Grace and Frankie S06
Ondertussen worstelen Sol (Sam Waterston) en Robert (Martin Sheen) met het plannen van hun huwelijksreis omdat Sol niet van water houdt – een erg vermakelijke scène komt voorbij alwaar de oudere man op zwemles gaat. Barry’s (Peter Cambor) reis om een lesbisch stel te insemineren zorgt voor druk in zijn relatie met Brianna (June Diane Raphael). Terwijl Mallory (Brooklyn Decker) zich stort in het werkende leven, en Bud (Baron Vaughn) en zijn vrouw Alison (Lindsey Kraft) wennen aan het getrouwde leven. En Coyote (Ethan Embry)? Hij onderneemt stappen om eindelijk zijn relatieperikelen aan te pakken.
De kracht van de serie ligt in het feit dat de makers de zwaardere onderwerpen aanpakken met tederheid en humor. De chemie tussen Fonda en Tomlin vormt nog steeds de solide basis van de serie. Het was immers dankzij de warme vriendschap met Frankie dat Grace het aandurfde om nog één keer te vertrouwen in de romantische liefde.
Grace and Frankie S06
Het zesde seizoen borduurt voort op vertrouwde plotpunten uit de eerdere seizoenen, maar ondanks enkele oneffenheden bevatten de verhaallijnen nog steeds heerlijke humor en mooie emotionele momenten. Grace and Frankie toont wederom hoe rommelig en wonderbaarlijk het leven kan zijn, ongeacht je leeftijd.
Grace and Frankie S06, vanaf 15 januari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief