Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Genius S02: Antonio Banderas als Picasso

  •  
16-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
Genius
Antonio Banderas (Desperado) speelt de onorthodoxe schilder Pablo Picasso in het tweede seizoen van Genius.
De Spaanse acteur is een groot fan van de schilder en werd net als Picasso geboren in de stad Málaga. In de serie speelt hij de kunstenaar in zijn latere jaren (Picasso stierf in 1973 op 91-jarige leeftijd), terwijl Alex Rich ( GLOW ) gestalte geeft aan een jonge Picasso. De tiendelige reeks laat zien hoe zijn creatieve drijfveren continu gevoed werden door zijn tumultueuze (talloze affaires, mislukte huwelijken, verscheurde vriendschappen) privéleven. De verwachtingen voor de nieuwe reeks van Genius zijn hooggespannen, want het eerste seizoen (met Geoffrey Rush als de wetenschapper Albert Einstein) was met 45 miljoen  kijkers (wereldwijd) een van de best bekeken series uit de geschiedenis van National Geographic. De serie ontving tien Emmy-nominaties. De eerste reeks werd geproduceerd door Ron Howard en Brian Grazer, die voor het tweede seizoen opnieuw achter de schermen betrokken waren.
Het tweede seizoen van Genius is vanaf 22 april te zien bij National Geographic. Howard en Grazer zijn ook al aan het brainstormen over een derde seizoen, waarin straks een vrouwelijk genie centraal moet staan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief