Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Game of Thrones spin-offs krijgen direct hoog budget

  •  
15-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Game of Thrones S07
Volgens HBO worden de spin-offs zo groots dat vijftig miljoen dollar per seizoen niet genoeg zou zijn.
HBO spendeerde destijds zo'n vijftig miljoen dollar aan het eerste seizoen van Game of Thrones. Er waren toen nog geen draken en de echt grote veldslagen werden niet in beeld gebracht. Voor het aanstaande achtste en laatste seizoen trok HBO echter ruim negentig miljoen dollar uit en ook op de spin-offs zal niet worden bezuinigd. 'Vijftig miljoen dollar zou nooit werken in combinatie met de enorme schaal die we met de spin-offs voor ogen hebben', vertelde Francesca Orsi van HBO aan The Hollywood Reporter. Op dit moment zijn er vijf spin-offs van Game of Thrones in ontwikkeling, al is het nog niet zeker hoeveel daarvan ook echt uitgebouwd gaan worden tot volwaardige series. Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin heeft een exclusief contract bij HBO en is bij drie van de vijf spin-offs persoonlijk betrokken.
Het laatste seizoen van Game of Thrones gaat in 2019 in première. Volgens Orsi hield geen van de acteurs het droog tijdens de 'table read' voor de laatste aflevering, die volgens haar werd afgesloten met een vijftien minuten durend applaus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief