Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fuller House S04E01-02: een warm bad van clichés

  •  
18-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Fuller House
Kerst staat voor de deur en dan komt Netflix uiteraard met nieuwe afleveringen van Fuller House.
Zelfs de braafste sitcom op televisie ontsnapte dit jaar niet aan frictie achter de schermen: Jeff Franklin, de bedenker van Fuller House die eind jaren tachtig tevens verantwoordelijk was voor Full House, werd ontslagen en vervangen door producenten Steve Baldikoski en Bryan Behar. Hele grote veranderingen hoef je, afgaande op de eerste paar afleveringen, desondanks niet te verwachten. De serie gaat gewoon op dezelfde voet verder: overbekende situaties, afgezaagde grapjes, en schattige kindertjes die af en toe (al dan niet verkleed) even een dansje komen doen zodat het publiek weer massaal 'aaaaaww' kan roepen.
Fuller House draait om hechte familiebanden en dan ontsnap je uiteraard niet aan een aflevering waarin de feestdagen gevierd worden. De opener zit dan ook tot de nok toe gevuld met elk denkbaar kerst-cliche: van de mannen die liever Die Hard kijken dan helpen met versieren, tot degene die eigelijk ver weg was voor werk maar aan het einde toch nog 'onverwacht' binnenvalt. Daarnaast heeft Jimmy Gibbler (Adam Hagenbuch) nu al last van Homer Simpson-syndroom (hij wordt elk seizoen dommer), waardoor je je toch een beetje zorgen gaat maken over zijn aanstaande vaderschap. Joey (Dave Coulier) komt tot slot nog even opdraven als kerstman. Zijn luidruchtige kinderen zijn - ook tot groot genoegen van de personages - aan de start van het nieuwe seizoen gelukkig nog nergens te bekennen.
7855.w1440.0.ebb9137
Ook het vierde seizoen van Fuller House is daarom weer uitsluitend voor de fans van het eerste uur. Kijkers die juist niets anders willen dan het 'oude' en 'vertrouwde' en voor wie al die cliche's inmiddels aanvoelen als een warm bad. Kijkers die Stephanie, DJ en Kimmy dankzij Full House al van jongs af aan 'kennen' en benieuwd zijn hoe zij het er nu bijna dertig jaar later zelf vanaf brengen als (aanstaande) moeders. Want Jodie Sweetin (Stephanie), Candace Cameron-Bure (DJ) en Andrea Barber (Kimmy) hebben ook als volwassenen nog steeds een prima onderlinge chemie. Zelfs al blijft het allemaal binnen de perken van een weinig vooruitstrevende sitcom.
Fuller House S04, vanaf 14 december 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief