Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Frankly Speaking S01E01: flauw en teleurstellend

  •  
02-05-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
FranklySpeaking

© Netflix

Een nieuwsomroeper neemt na een incident geen blad meer voor de mond in irritante komediereeks.

Komiek Steve Carell brak op latere leeftijd door. Onder meer in zijn memorabele rol als Evan Baxter in Bruce Almighty (2003). Een komedie waarin Jim Carrey voor God mag spelen en Carells personage tijdens een nieuwsuitzending allerlei rare dingen laat zeggen. Frankly Speaking is enigszins van hetzelfde laken een pak, maar dan een stuk minder grappig. De plot draait om de 33-jarige Song Ki-Baek (Ko Kyoung-pyo) die als omroeper werkt bij een televisiezender. Song heeft een ongeschonden reputatie, totdat een incident ervoor zorgt dat hij ineens geen blad voor de mond meer neemt. Hij zegt, kortom, ineens alles wat hij denkt.

De love interest in Frankly Speaking wordt vertolkt door Kang Han-na die On Woo-Joo speelt: een schrijver die bij een talkshow werkt. Zij wil Song graag strikken voor een televisie-uitzending.

240404_Frankly Speaking_PR Still (2)

© Netflix

Eigenlijk zou je kunnen stellen dat je twee soorten Zuid-Koreaanse televisie hebt: het soort dat letterlijk grensoverschrijdend is en het soort waarin de makers zich steeds bedienen van allerlei flauwigheden zoals irritante geluidseffecten. Dat laatste is steevast het geval bij Frankly Speaking. Dat de serie een komedie behoort te zijn (inclusief dus die toeters en bellen) ligt er dik bovenop. Dat is een gemiste kans: deze serie lijkt puur te zijn gemaakt voor de Zuid-Koreaanse markt.

240401_Frankly Speaking_PR Still (1)

© Netflix

Het staat buiten kijf dat je Zuid-Koreaanse televisie in deze tijd in de gaten moet houden: de laatste jaren hebben series als Squid Game en All of Us Are Dead het land in de schijnwerpers gezet. Frankly Speaking is vergeleken met die titels simpelweg een teleurstelling.

Frankly Speaking S01, vanaf donderdag 2 mei 2024 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief