Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

For All Mankind S03E01: de ruimterace woekert voort

  •  
09-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
For All Mankind S03
Niet vaak worden alle geduld en aandacht van de kijker zo royaal beloond.
Het eerste seizoen van For All Mankind  kende een geniaal simpel uitgangspunt: wat als niet de Amerikanen, maar de Russen als eerste landden op de maan? Het eindresultaat is een fascinerend gedetailleerde alternatieve realiteit, waarin veel hetzelfde blijft, maar er ook belangrijke dingen veranderen. Want waar de originele maanlanding in 1969 het einde inluidde van een fanatieke ruimtewedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, woekert deze in For All Mankind  nog steeds voort, met zowel positieve (eerder vrouwen in de ruimte!) als negatieve (Koude Oorlog op de maan!) gevolgen.
Tien jaar zijn verstreken sinds astronauten Tracy (Sarah Jones) en Gordo Stevens (Michael Dorman) met een kamikaze-actie ternauwernood een nucleaire meltdown op de maan wisten te voorkomen. De Russen en Amerikanen hebben beloofd niet meer te vechten op – en om – de maan. Beide partijen hebben inmiddels ook de ogen op een nog grotere jackpot gericht: Mars. Maar ook Noord-Korea en commerciële partijen beginnen zich te roeren.
For All Mankind S03
Ondertussen heeft ook het ruimte-toerisme niet stilgezeten. Seizoen drie opent met het allereerste ruimte-huwelijk ooit: die tussen astronaut Danny Stevens (Casey W. Johnson, Rise ) en zijn vriendin.
For All Mankind S03
For All Mankind  startte in 2019 zonder al teveel bombarie, maar is in de afgelopen jaren eigenlijk alleen maar beter geworden (het tweede seizoen haalde plek 15 in onze lijst met de 21 beste series van 2021 ). Je komt niet vaak meer een serie tegen waarin alle geduld en de aandacht van de kijker zo royaal worden beloond. Zodat je de geschiedenis kent achter ‘Hi Bob’, al sinds seizoen 1 de standaardbegroeting van collega-astronauten Edward Baldwin (Joel Kinnaman, The Killing , The Suicide Squad ) en Danielle Poole (Krys Marshall, Supergirl ). En je begrijpt waarom bij het openingsnummer van de ruimtebruiloft bij gastvrouw Karen (Shantel VanSanten, Shooter , The Boys ) alle alarmbellen afgaan.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
For All Mankind S03
Ook het derde seizoen vindt weer een goede mix tussen complexe persoonlijke en geopolitieke relaties. Nergens komen deze sterker samen dan in de vriendschap – en misschien meer – tussen NASA-directeur Margo Madison (Wrenn Schmidt, Outcast , The Looming Tower ) en de Russische ingenieur Sergei Nikulov (Piotr Adamczyk, Hawkeye ). Tegelijkertijd laat de serie ons nooit vergeten waar alle partijen deze ruimterace – in de kern – voor doen. Niet voor de kennis. Niet voor de toekomst. Niet voor de gehele mensheid. Maar voor de winst. ‘Eerste zijn is het enige dat telt.’
For All Mankind S03, vanaf 10 juni 2022 op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief