Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Flikken Rotterdam S6E01: actuele laag geeft verhaal urgentie

  •  
26-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
Flikken Rotterdam S06
De populariteit van zijn grote broer zal Flikken Rotterdam nooit evenaren, maar de rauwere evenknie van het gemoedelijkere Maastricht heeft zeker bestaansrecht.
Foto credits: AVROTROS / Mark de Blok
Rotterdam is geen Maastricht - dat wordt elke aflevering meteen duidelijk bij de openingstune van de spin-off van de AVROTROS-hit die binnenkort aan zijn zeventiende seizoen begint. Natuurlijk trekt de Limburgse hoofdstad ook zijn broodnodige portie psychopaten aan (Tygo Gernandt!). Maar de toon van de meeste zaken in de moderne metropool is grimmiger; de misdaad lijkt (nog) georganiseerder te zijn. De haven is behalve een toegangspoort voor goedwillende gelukszoekers ook een plek waar de criminele handel welig tiert, met alle gevolgen van dien.
Het maakt de zaken waar het rechercheteam mee van doen krijgt vaak ook gecompliceerder - wellicht dat dit de serie ook minder aantrekkelijk maakt voor een deel van de trouwe Maastricht-fanschare. Na de eerste aflevering van de tiendelige nieuwe reeks is dan ook geen van de misdrijven al opgelost, integendeel. Een drugsdeal in de haven ontaardt in een schietpartij en zadelt twee 'runners' op met honderd kilo coke. En officier van justitie Hein (Huub Stapel) belandt in de problemen als een gemeenteraadslid hem in een restaurant aanspreekt en waarschuwt voor de invloed van een criminele organisatie in het stadsbestuur.
Flikken Rotterdam S06
Ook binnen het team zelf spelen er zaken die zich niet binnen één aflevering laten oplossen. Dries (Mark van Eeuwen) heeft zijn belofte gehouden en is na alle problemen in het vorige seizoen in therapie gegaan. En Stan (Cees Geel) krijgt te maken met de rijksrecherche nadat een verdachte hem onverwacht aanviel.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Flikken Rotterdam S06
Flikken Rotterdam blijft een prima verzorgde politieserie. Zeker de actuele laag die vooralsnog in het nieuwe seizoen doorschemert - complotdenkers en sociale media bemoeilijken ook in het echte leven het werk van agenten steeds meer - maakt het plot intrigerend. En het is te prijzen dat de makers niet wegschrikken voor het maken van een rauwe, grootstedelijke poldercrimi. Maar waar Maastricht zich profileert met alledaagse problemen en Hollandse kneuterigheid, heeft Rotterdam afgezien van de locatie en taal (nog) net te weinig extra om zich binnen het genre heel ver boven de respectabele middenmoot uit te laten stijgen.
Flikken Rotterdam S06, vanaf 26 augustus wekelijks op NPO 1 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief