Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Fistful of Vengeance: flinterdun plot; zinderende actie

  •  
17-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
Fistful of Vengeance
Filmisch vervolg op Wu Assassins, geregisseerd door Roel Reiné, moet het vooral hebben van vechtscènes.
Fistul of Vengeance gaat verder waar het eerste seizoen van Wu Assassins eindigde: Tommy Wah (Lawrence Kao) wil de dood van zijn zus Jenny (Li Jun Li) wreken. Met zijn compadres Kai Jin (Iko Uwais) en Lu Xi Lee (Lewis Tan) aan zijn zijde begint hij in Bangkok een zoektocht die zich laat omschrijven als een aaneenschakeling van vechtpartijen. Maar Wah, die later ook wordt bijgestaan door Interpol-agent Zulu (Pearl Thusi), stuit op een groter complot waarin kwaadwillenden ‘de wereld in hun eigen evenbeeld willen vormen’. Dat heeft natuurlijk weer wat te maken met het bovennatuurlijke waar Wu Assasin Kai Jin steevast tegen strijd.
Niet dat het wat uitmaakt: de plot is nog meer dan in de televisieserie inferieur aan de actie. En regisseur Roel Reiné ( Michiel de Ruyter , 2015) haalt in een moordend tempo alles uit de kast, met actiescènes die er zinderend uitzien. Maar is Fistful of Vengeance een ‘standalone’-film? Niet helemaal: in de openingsscène wordt eerst even minutenlang opgesomd waarom de personages doen wat ze doen. De film lijkt dan ook meer op een compilatie van het tweede seizoen dat nooit door Netflix werd besteld – waarschijnlijk omdat er te weinig mensen naar Wu Assassins keken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Fistful of Vengeance
Fans zullen de film niettemin waarschijnlijk omarmen in het kader van 'beter dan niets'. Hoewel Fistful of Vengeance net als Wu Assassins nooit het niveau haalt van bijvoorbeeld een Warrior. Het ontbreken van intrigerende, goed uitgeschreven verhaallijnen blijft in die zin een nijpend probleem. En de film oogt ook niet zo imponerend als Iko Uwais’ huzarenstuk The Raid (2011). Maar slecht is Fistful of Vengeance evenmin.
Fistful of Vengeance, vanaf 17 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief