Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Filmtips: Moonlight, The Post en Jack Reacher

  •  
08-12-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Post
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Streep en Hanks, LGBTQ in Miami en Cruise als een rondzwervende ex-militair.
Moonlight (2016)
Acteurs: Mahershala Ali, Trevante Rhodes, Naomie Harris
Regie: Barry Jenkins
Moonlight
Prachtig LGBTQ-drama van Barry Jenkins (destijds zijn eerste film in acht jaar) vertelt het coming-of-age -verhaal van de introverte Chiron (Alex Hibbert), die in Miami opgroeit met zijn aan crack verslaafde moeder (Naomie Harris), maar vervolgens steun vindt bij drugsdealer Juan (Mahershala Ali uit True Detective ). Moonlight volgt Chiron in drie zeer bepalende fases van zijn leven: later zien we hem als tiener en als volwassen man, waarbij hij - in tegenstelling tot The Irishman - steeds door een andere acteur gespeeld wordt. Mahershala Ali won een Oscar voor zijn korte optreden als Juan en Moonlight was de eerste LGBTQ-film en de eerste film met een zwarte cast die de Oscar voor beste film won. Toch ging het na afloop vooral over de enorme blunder waarbij de prijs in eerste instantie aan La La Land werd uitgereikt.
The Post (2017)
Acteurs: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson
Regie: Steven Spielberg
The Post
Weinig verrassende maar zeer degelijke politieke thriller in de stijl van All The President's Men, waarbij Steven Spielberg voor de eerste keer samenwerkte met Meryl Streep. De actrice uit Big Little Lies geeft in het waargebeurde drama gestalte aan Katharine Graham, de uitgever van The Washington Post die ten tijde van de Nixon-administratie een belangrijke beslissing moet nemen met betrekking tot het wel of niet publiceren van de Pentagon Papers. Bijrollen zijn er voor bekende tv-gezichten als Alison Brie ( GLOW ), Carrie Coon ( The Sinner ) en Bob Odenkirk ( Better Call Saul ). Tom Hanks , die in tegenstelling tot Streep al talloze keren met Spielberg werkte, is in The Post te zien als Ben Bradlee, de (hoofd)redacteur van de krant die in All The President's Men (toen gespeeld door een met een Oscar beloonde Jason Robards) journalisten Woodward en Bernstein in het gareel moest houden.
Jack Reacher (2012)
Acteurs: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins
Regie: Christopher McQuarrie
Jack Reacher
Prima verfilming van het door Lee Child (foto, midden) geschreven One Shot, hoewel de die-hard-fans van zijn boeken niet tevreden waren met de casting van Tom Cruise (1,70 meter) als de bijna twee meter lange Jack Reacher. In dit eerste deel (het vervolg Never Go Back staat niet langer op Netflix) arriveert de immer rondzwervende ex-militair in Pittsburgh, waar een van vijf moorden beschuldigde ex-sluipschutter zijn hulp nodig heeft. De actiethriller werd gemaakt door Christopher McQuarrie, inmiddels de vaste regisseur van de Mission: Impossible -films van Cruise. Bijrollen zijn er voor Werner Herzog (ook een bad buy in The Mandalorian ) en Robert Duvall (ooit eerder met Cruise te zien in Days of Thunder). Een derde bioscoopfilm is van de baan, maar Amazon werkt momenteel aan een Jack Reacher-serie zonder Cruise.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief